HTMbuzz

HTMbuzz rijdt van 6.00 tot 1.00 uur. Afhankelijk van het aantal reizigers en het traject rijden wij 2 tot 8 ritten per uur. 

foto 1 (3549) htmbuzz

Onze bussen hebben de nummers 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 28. Elke HTMbuzz heeft 78 zit- en staanplaatsen. Naast het aanbieden van veilig, comfortabel en betrouwbaar busvervoer wil HTMbuzz ook een bijdrage leveren aan het milieu. Onze bussen rijden op aardgas en hebben zo geringe uitstoot van schadelijke stoffen. 

Actuele reisinformatie

Ook biedt HTMbuzz actuele reisinformatie in de bus. Achter de chauffeur zie je een scherm met daarop de eerstvolgende 3 of 4 haltes. Tijdens de rit wordt de naam van de eerstvolgende halte in de bus omgeroepen. 

Onze spelregels

De spelregels van HTMbuzz op een rijtje

geldig vervoerbewijs                                         Het bezit van een geldig vervoerbewijs is verplicht. Reizigers met een OV-chipkaart zijn verplicht aan het begin van hun reis bij HTMbuzz in te checken, en aan het eind van hun reis uit te checken door hun kaart voor de OV-chipkaartlezer te houden. Het is verplicht een legitimatiebewijs te tonen als een controleur daarom vraagt.
camerabewaking Sommige halten en de bussen van HTMbuzz zijn uitgerust met camera's. Deze zijn altijd herkenbaar aan de sticker met het camerasymbool. De beelden worden opgenomen. De chauffeur heeft geen toegang tot de opnameapparatuur. De camerabewaking is volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangemeld bij het CBP.
fiets Vanwege de beperkte loopruimte mogen fietsen helaas niet mee in de bus. Heb je een vouwfiets? Overleg eerst met de chauffeur of deze mee mag en waar je de vouwfiets kwijt kunt in de bus.
niet eten drinken roken Roken, eten en drinken is in alle bussen verboden, evenals op sommige halten (zoals de tramtunnel). De e-sigaret valt ook onder dit verbod.
geen skeelers Het is verboden om skeelers, skateboards of vergelijkbare gebruiksvoorwerpen in de bus te gebruiken.
geen voeten op de bank Het is verboden met de voeten op of tegen de bank te zitten.
gepast betalen Bij de buschauffeur zijn losse kaartjes te koop met contant geld. Als het kan graag gepast betalen. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de buschauffeur weinig wisselgeld en neemt hij of zij geen biljetten van 50 euro of hoger aan.
honden Honden mogen gratis mee met de bus, maar mogen niet op een stoel zitten en moeten aangelijnd zijn.
camera in voertuig Sommige halten en de bussen van HTMbuzz zijn uitgerust met camera's. Deze zijn altijd herkenbaar aan de sticker met het camerasymbool. De beelden worden opgenomen. De buschauffeur heeft geen toegang tot de opnameapparatuur. De camerabewaking is volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangemeld bij het CBP.
sticker in debus HTMbuzz heeft als richtlijn dat in een bus op de daarvoor aangegeven plek (herkenbaar aan de sticker) plaats is voor een rolstoel, rollator of buggy. Overleg eerst met de chauffeur bij de halte voordat de bus verder rijdt. Reizigers met een rollator hebben voorrang. Elke HTMbuzz heeft een speciale  plank om de rolstoel in de bus te rijden. Vanwege de veiligheid mag een rolstoel met hulpmotor (scootmobiel, elektrische rolstoel) helaas niet mee.
minder validen In iedere bus is een aantal zitplaatsen gereserveerd voor mindervaliden, ouderen en zwangere vrouwen. De plekken zijn duidelijk herkenbaar aan de sticker.
geen lawaaioverlast Veroorzaak geen (geluids) overlast. Zet je muziek niet te hard.

 

 

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.