Tram 16 rijdt aangepaste route vanwege werkzaamheden rond de Grote Kerk

Wegens spoorwerkzaamheden in de Torenstraat, Riviervismarkt en Dagelijkse Groenmarkt in Den Haag, wordt tram 16 omgeleid. Tram 16 rijdt vanaf beginpunt Statenkwartier de gebruikelijke route tot halte Statenplein. Vanaf het Statenplein rijdt tram 16 via de Eisenhowerlaan naar de Scheveningseweg en via de route van tram 1 naar halte Buitenhof. Daarna rijdt tram 16 via de gebruikelijke route naar het eindpunt Wateringen.

Op het deel van de route waar tram 16 niet rijdt, worden bussen (bus 76) ingezet. De bus rijdt tussen beginpunt Statenplein en eindpunt CS/Schedeldoekshaven.

Let op! Vanaf ma 13 november rijdt bus 76 een andere route en komt dan ook in het Zeeheldenkwartier en in de omgeving van de Grote Kerk. 

 

Geplande omleiding

Van:
14 oktober 2017
Tot:
Onbekend
16
76

Wijzigingen voor tram 16

Kijk hier voor de plattegrond (geldig vanaf 13 nov) en het reisadvies (geldig vanaf 13 nov) per vervallen tramhalte.

Vervallen tramhalten:
Gemeentemuseum/Museon
Groot Hertoginnelaan
Waldeck Pyrmontkade
Van Speijkstraat
Elandstraat
Noordwal
Gravenstraat

Vervangende tramhalten (tram 1):
Kneuterdijk
Mauritskade
Javastraat
Vredespaleis
Arie van der Spuyweg
Adriaan Goekooplaan
Johan de Wittlaan
World Forum

Route bus 76:
Statenplein, Stadhouderslaan, Groot Hertoginnelaan, Laan van Meerdervoort, Zoutmanstraat, Vondelstraat, Torenstraat, Jan Hendrikstraat, Prinsegracht, Lutherse Burgwal, Paviljoensgracht, Stille Veerkade, Amsterdamse Veerkade, Schedeldoekshaven.

Vervangende bushalten:
Statenplein
Gemeentemuseum/Museon
Groot Hertoginnelaan
Waldeck Pyrmontkade
Van Speijkstraat
Elandstraat
Noordwal
Grote Kerk
CS/Schedeldoekshaven

Vanaf januari 2018 wordt er gewerkt aan de Dagelijkse Groenmarkt, de Gravenstraat en het Buitenhof. Er wordt dan opnieuw bekeken wat de beste mogelijkheid is voor de route van de tram en de vervangende bus. Aan het begin van de zomer van 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond.

Plan voor vertrek je reis en raadpleeg de reisplanner!