Herinrichting Stationsplein Hollands Spoor

Het gebied rond Station HS wordt de komende maanden vernieuwd. De werkzaamheden zijn gestart en het verkeer wordt omgeleid. Ook de trams en bussen rijden een aangepaste route en komen niet meer bij de halte station HS. De omleidingen voor het OV blijven t/m 17 december 2017 van kracht.

Het HTM-servicepunt aan de voorzijde van het station blijft gedurende de werkzaamheden geopend en bereikbaar. Voor de looproute naar de vervangende halten volg de blauwe (naar halte HS/Waldorpstraat) en rode pijlen (naar halte HS/Leeghwaterplein) op het trottoir.

Ga voorbereid op reis
Door de gewijzigde route van trams en bussen, kan de reistijd veranderen. En voor sommige bestemmingen moet je een keer overstappen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Reiskosten
De kosten voor de reis kunnen door de omleidingsroute iets veranderen. Afhankelijk van het aantal gereisde kilometers kan een rit iets goedkoper of iets duurder worden. Dit geldt alleen wanneer je in- of uitstapt bij een halte op de omleidingsroute. Voor reizigers die reizen met een reisproduct op hun OV-chipkaart, zoals een abonnement, wijzigt er niets.

 

Geplande omleiding

Van:
01 juli 2017
Tot:
18 december 2017

Wijzigingen voor de tram en bus

Kijk op de plattegrond van het gebied rond Station HS of raadpleeg de folder. Meer weten over de herinrichting van het Stationsplein en omgeving? Kijk op de website van de gemeente Den Haag.

Wijzingen in routes en halten per tramlijn: 

Plattegrond tram 1
Route: rijdt tussen halte Broeksloot en halte Bierkade over de Rijswijkseweg in plaats van de Jan van der Heijdenstraat, Leeghwaterplein en Stationsplein.
Vervallen halten: Broeksloot (alleen ri Scheveningen Noorderstrand), Lorentzplein, Oudemansstraat, HS/Leeghwaterplein en Station HS (beide richtingen)
Vervangende halten: Broeksloot (richting Centrum), dit is de halte van tram 15. Wenkebachstraat, van Musschenbroekstraat, Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen).

Plattegrond tram 9
Route: rijdt tussen halte Jacob Catsstraat en halte Bierkade via het Leeghwaterplein en de Rijswijkse weg, in plaats van het Stationsplein.
Vervallen halten: Station HS (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Goudriaankade, HS/Waldorpstraat (beide richtingen)

Plattegrond tram 11
Route: rijdt na halte Jacob Catsstraat naar het tijdelijk eindpunt halte HS/Leeghwaterplein.
Vervallen halten: Station HS en Rijswijkseplein (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein (beide richtingen).

Tram 11 rijdt vanaf halte HS/Leeghwaterplein door als tram 15 naar Nootdorp. Reizigers kunnen, indien gewenst, blijven zitten en hoeven niet opnieuw uit- en in te checken.

Plattegrond tram 12
Route: rijdt na halte Jacob Catsstraat via o.a. halten HS/Leeghwaterplein, Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven naar het centrum van Den Haag.
Vervallen halten: Station HS en Rijswijkseplein (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Goudriaankade, HS/Waldorpstraat, Rijswijkseplein, Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven (beide richtingen) en het tijdelijke eindpunt halte Kalvermarkt/Stadhuis (zijde stadhuis).

Plattegrond tram 15
Route: rijdt vanaf Nootdorp de gebruikelijk route tot halte Herenstraat, vervolgens via de Jan van der Heidenstraat naar het Leeghwaterplein. Dit is het tijdelijke eindpunt van tram 15.
Vervallen halten: Broeksloot (ri centrum), Wenkebachstraat, Van Musschenbroekstraat, Goudriaankade, Rijswijkseplein/HS, Bierkade, Centrum (ri CS), Buitenhof (ri CS), Korte Voorhout (ri CS), Centraal Station (ri Nootdorp) en Kalvermarkt-Stadhuis (ri Nootdorp).
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Oudemansstraat en Lorentzplein en Broeksloot (ri HS/Leeghwaterplein).

Reizigers naar en vanaf Wenckebachstraat, Van Musschenbroekstraat, Gourdriaankade, HS/Waldorpstraat, Bierkade en Centrum en Buitenhof. Tram 1 stopt bij deze halten of er vlakbij, er is een overstap mogelijk bij de halten Hoornbrug en Herenstraat.

Reizigers naar en vanaf de halten Centraal Station en Korte Voorhout. Tram 16 en 17 stoppen bij deze halten, er is een overstap mogelijk bij de halten Lorentzplein en Oudemansstraat.

Tram 15 rijdt vanaf halte HS/Leeghwaterplein door als tram 11 naar Scheveningen Haven. Reizigers kunnen, indien gewenst, blijven zitten en hoeven niet opnieuw uit- en in te checken. Dit geldt ook voor de andere richting waar tram 11 bij HS/Leeghwaterplein doorrijdt als tram 15 naar Nootdorp Centrum.

Plattegrond tram 16
Route: rijdt vanaf Wateringen via de gebruikelijke route naar halte Oudemansstraat. Vervolgens via de Laakkade en Rijswijkseweg naar halte Bierkade. Daarna via de gebruikelijke route naar het Statenkwartier.
Vervallen halten: Station HS en HS/Leegwaterplein (beide richtingen)
Vervangende halten: Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen). 

Plattegrond tram 17
Route: rijdt vanaf Wateringen via de gebruikelijke route naar halte Oudemansstraat. Vervolgens via de Laakkade en Rijswijkseweg naar halte Rijswijkseplein. Daarna via de gebruikelijke route naar het centrum van Den Haag.
Vervallen halten: Station HS en HS/Leegwaterplein (beide richtingen)
Vervangende halten: Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen). 

Wijzingen in routes en halten per buslijn:

Plattegrond bus 18 en 26

Bus 18
Route: rijdt vanaf Rijswijk De Schilp via de gebruikelijke route naar halte Hoofdingang Megastores. Vervolgens via het Leeghwaterplein, Neherkade en Binkhorstlaan naar Centraal Station. Daarna via de gebruikelijke route naar Clingendael.
Vervallen halten: Station HS, Bierkade en Nieuwe Haven (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein (beide richtingen) en CS/Schedeldoekshaven (richting Clingendael)

Bus 26
Route: rijdt vanaf Kijkduin via de gebruikelijke route naar halte Hoofdingang Megastores. Vervolgens via het Leeghwaterplein, Neherkade en Binkhorstlaan naar halte Wegastraat. Daarna via de gebruikelijke route naar Voorburg station.
Vervallen halten: Station HS en Goudriaankade (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein (beide richtingen) 

 

Plan voor vertrek je reis en raadpleeg de reisplanner!