Vertraging ingebruikname nieuwe halten station Den Haag Hollands Spoor

De ingebruikname van de twee nieuwe eilandperrons bij station Den Haag Hollands Spoor die gepland stond voor maandag 18 december, is uitgesteld. Er is flinke vertraging opgelopen bij het laatste deel van de werkzaamheden. De fundatie van één van de bovenleidingsmasten is bij de werkzaamheden kapot getrokken. De bestaande paalfunderingen blijken niet sterk genoeg om de trekkrachten van de nieuwe bovenleiding te weerstaan. Het gaat hier om de betonnen funderingen van zeven bovenleidingmasten. Uit veiligheidsoverwegingen gaat de gemeente Den Haag alle zeven masten laten vervangen. 

Overig

Van:
23 november 2017
Tot:
Onbekend

Deze onvoorziene werkzaamheden hebben vervelende gevolgen voor de reizigers die gebruik maken van de trams en bussen die langs station Den Haag Hollands Spoor rijden. Dit zijn tram 1, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en bus 18 en 26. Deze lijnen blijven voorlopig volgens de huidige omleidingsroutes rijden. 

MRDH, gemeente Den Haag en HTM hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt om de nieuwe laagvloerse trams van HTM te laten rijden en hiervoor toegankelijke halten aan te leggen. Ook op het Stationsplein zijn twee nieuwe toegankelijke eilandperrons aangelegd. Door deze onvoorziene vertraging in een laat stadium van de werkzaamheden is het in gebruik nemen hiervan helaas uitgesteld en de trams en bussen blijven voorlopig omrijden. Wij betreuren dit en realiseren ons dat hierdoor veel reizigers gedupeerd worden.
Zodra er meer bekend is over de nieuwe planning, maken wij dit bekend via de website.