Tram 19 brengt je naar hartje Delft!

Vanaf maandag 18 december rijdt tram 19 van het beginpunt bij HMC Antoniushove in Leidschendam naar het nieuwe eindpunt bij Delft Station. Er komen twee nieuwe halten bij; Prinsenhof en Delft Station. Beide halten liggen aan de rand van het historisch centrum van Delft.

Overig

Van:
18 december 2017
Tot:
Onbekend
19

Twee extra halten voor tram 19

  • Halte Prinsenhof; vanaf deze halte loop je zo naar de Stedelijk museum Het Prinsenhof, de Oude Kerk en de Delftse binnenstad. Overstappen kan hier op tram 1 en bus 51 (connexxion).
  • Halte Delft Station; deze tramhalte ligt direct naast het NS station en vlak bij het busplatform (halte van diverse connexxion bussen en HTM nachtbus 5). Ook tram 1 stopt op deze halte.
  • Kijk hier voor een plattegrond van de route van tram 19.

Toegankelijkheid halten tram 19

  • Bij halte Nieuwe Plantage, het oude eindpunt van tram 19, rijden de trams voortaan langs het perron waar ook tram 1 stopt. Deze halte heeft een lager instapperron en is daardoor niet toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel.
  • Ook de halten Prinsenhof en Delft Station zijn op 18 december helaas nog niet toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel. De ruimte tussen tram en perron is iets groter dan de norm. Momenteel wordt nog gewerkt aan de toegankelijkheid van deze halten.

Alhoewel dus nog niet alle werkzaamheden volledig zijn afgerond, gaat tram 19 vanaf 18 december naar Delft Station rijden. Zo wordt de Delftse binnenstad voor nog meer reizigers goed bereikbaar. Wel zo handig voor de komende feestdagen!

HTM wenst alle passagiers een goede reis!

  delft tegel

HTM Servicepunt nu ook in Delft! Voor vervoerbewijzen en reisinformatie kom naar het Servicepunt op Delft station.