NIEUWS

HTM past dienstregeling verder aan

Aanpassing dienstregeling HTM op 22 en 26 oktober

Na het aanpassen van de dienstregeling voor bus, past HTM nu ook de dienstregeling van de andere tramlijnen aan. Daarmee kunnen wij al onze reizigers een betrouwbare dienstregeling blijven bieden. We hebben de laatste tijd te maken met meer rituitval door de effecten van de coronapandemie. Er zijn medewerkers die in quarantaine moeten vanwege een besmetting in hun omgeving, ziekteverzuim, maar ook afwezigheid van medewerkers door de lange wachttijden voor zowel de coronatest als het wachten op de uitslag. HTM vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk kan rekenen op bus of tram op het aangegeven tijdstip en daarom is het aanpassen van de dienstregeling nodig.

De belangrijkste aanpassingen dienstregeling bus vanaf maandag 19 oktober
Voor alle buslijnen geldt dat de extra ritten tijdens de spitstijden komen te vervallen en spitsbus 29 niet rijdt. De frequentie van de meeste buslijnen wordt overdag verlaagd. Op buslijn 28 worden aardgasbussen ingezet in plaats van de elektrische bus.

De belangrijkste aanpassingen voor tram 3, 4 en 34 vanaf donderdag 22 oktober
Tram 3 en 4 blijven tijdens werkdagen overdag 6x per uur rijden. Tram 34, die rijdt tussen De Savornin Lohmanplein en Lansingerland-Zoetermeer, komt te vervallen.

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen voor trams 1, 2, 6, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en 19 vanaf maandag 26 oktober?
De aanpassingen zijn per tram verschillend, maar in het algemeen gaat de frequentie overdag iets omlaag. Zie voor de actuele vertrektijden onze reisplanner.

 

Vraag en antwoord

Bus

Reisinformatie

Mondkapjes