Pers

20 May 2019

HTM start met HTM fiets

Vanaf vandaag - woensdag 15 mei 2019 - kan op vijftig plekken in Den Haag een HTM-fiets worden gehuurd. Openbaar vervoerder HTM is gestart met HTM Fiets als stimulans voor mensen om toch te kiezen voor bus of tram. De HTM Fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen. Daarmee kan het eerste of laatste deel van de reis  worden afgelegd met de fiets, zodat men gemakkelijk en snel op de plek van bestemming komt. Het grote voordeel van de HTM Fiets is dat deze op de ene locatie kan worden opgepikt en op een andere weer kan worden ingeleverd.

50 dropzones
HTM beschikt over vijfhonderd fietsen die worden verdeeld over 50 zogeheten dropzones. Deze zijn te vinden bij een aantal van de grote OV halten, zoals Leyweg, De Savornin Lohmanplein of drukbezochte locaties als HagaZiekenhuis Leyweg en Madurodam. HTM werkt nauw samen met Biesieklettes waar de HTM-fiets kan worden gestald of opgehaald zoals de fietsflat Den Haag Centraal, Boulevard en Den Haag Centrum. Regelmatig controleert HTM of er op een locatie voldoende fietsen staan of dat er onderhoud danwel reparatie nodig is.   

HTM Fiets app
Met de HTM Fiets app is de fiets te vinden, te reserveren én te huren.  De app kan gratis worden gedownload in de Playstore (Android) of App Store (iOS). Het huren van een HTM-fiets kost een euro per half uur met een maximum van vijf euro per dag. In de app kun je Saldo Tegoed betalen met Ideal of creditcard. 

Meer informatie over HTM Fiets is te vinden op de website  https://www.htm.nl/htm-fiets