Nieuws

Maatregelen HTM in verband met coronavirus

Maatregelen HTM in verband met coronavirus

Laatste update:
maandag 20 april 2020

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!

Uw medewerking is belangrijk!
HTM vraagt alle reizigers in deze periode om de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen, ook in bus en tram.

  • Gebruik geen stop- en deurknoppen. De trams en bussen stoppen bij elke halte. De trambestuurder of buschauffeur opent de deuren voor u. Stop- en deur open knoppen hoeft u dus niet meer te gebruiken.
  • Houd 1,5 m afstand van elkaar, op de halte en in tram of bus. Wacht anders op een volgende tram/bus, stel uw reis uit als deze niet noodzakelijk is of maak gebruik van een ander vervoermiddel zoals bijv. een (deel)fiets. Afhankelijk van de situatie kan de trambestuurder of buschauffeur u verzoeken te wachten op een volgende bus of tram.
  • Koopt u uw vervoerbewijs in één van onze OV-Servicewinkels dan vragen wij u te pinnen. Natuurlijk kunt u als het niet anders kan met contant geld betalen. Wij vragen u om uw medewerking en begrip voor deze maatregelen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen en was regelmatig uw handen ook na gebruik van bus en tram. 

Wat doet HTM?

  • HTM rijdt een aangepaste dienstregeling. Het aantal reizigers in de trams en bussen drastisch gedaald. Dit is een direct gevolg van de door de Rijksoverheid genomen maatregelen in verband met het coronavirus. Met de aanpassing van de dienstregeling bieden we nog steeds voldoende capaciteit om iedereen naar de plek van bestemming te brengen met voldoende afstand van elkaar. Bekijk de aangepaste dienstregeling of plan uw reis
  • HTM maakt trams en bussen extra schoon, ook de contactpunten zoals die van de verkoopautomaten en vasthoudlussen.
  • De kaartcontrole is aangepast. Tijdens de kaartcontrole vragen onze medewerkers u zelf uw vervoerbewijs voor de kaartlezer te houden zodat onze BOA-controleurs, beveiligers en OV-stewards geen vervoerbewijzen meer aan te hoeven nemen.
  • De openingstijden van HTM-Klantenservice zijn aangepast. Wij helpen u graag per telefoon, email en social media. Uw vragen beantwoorden wij van maandag t/m vrijdag 07:00 – 20:00 uur, zaterdag 08:00 – 20:00 uur, zondag 09:00 – 20:00 uur.

0900 – 4864636 (gebruikelijke belkosten)
06 – 53369754 (WhatsApp)
Of op Facebook en Twitter

  • De openingstijden van de loketten op de HTM-servicepunten zijn aangepast.
Winkel Ma/Vr Za Zo
Station Den Haag Centraal 09:00-17:00 09:00-17:00 09:00-17:00
Station Hollands Spoor 09:00-17:00 09:00-17:00 10:00-17:00
Zoetermeer Centrum-West 09:00-16:00 gesloten gesloten
Station Delft 10:00-15:00 gesloten gesloten


Algemene maatregelen
Op rijksoverheid.nl vindt u een overzicht van alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland.