Vraag & antwoord

27 March 2020

Meest gestelde vragen

HTM-Klantenservice krijgt veel vragen over de maatregelen rond het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor u onder elkaar gezet en zullen dit overzicht regelmatig updaten.

 • Wordt het niet te druk in de bus of tram nu HTM minder frequent rijdt?

  HTM doet al het mogelijke om iedereen die werkzaam is in een vitale sector gebruik te kunnen laten maken van tram of bus. Wij denken daarbij uiteraard aan de veiligheid van zowel medewerkers als reizigers. Zo blijven de voorste deuren van de bussen en rood-beige trams gesloten, stoppen alle trams en bussen bij iedere halte en openen deuren daar automatisch.

  Bent u niet werkzaam in een vitale sector? Reis alleen met het OV als dat noodzakelijk is, stel uw reis uit als dat kan, of maak gebruik van een ander vervoermiddel zoals een (deel)fiets. En wanneer u reist met tram of bus neem dan de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht door afstand te houden van elkaar en als dat nodig is te wachten op een volgende bus of tram. Waar dat kan en/of noodzakelijk is, neemt HTM aanvullende maatregelen.

 • Moet ik de stopknoppen en deur-open knoppen in tram of bus nog wel gebruiken?

  Nee, de stopknoppen en de deur-open knoppen hoeft u niet meer te gebruiken. De trambestuurder en buschauffeur stoppen bij iedere halte en openen de deuren automatisch. Dit kan iets langer duren dan u gewend bent maar u hoeft zelf niets meer in te drukken.

 • Waarom hangt op de halte nog het oude schema met vertrektijden?

  De haltevertrekstaten op de halte zijn sinds de aanpassing van de dienstregeling als gevolg van de corona-maatregelen niet aangepast. Zodra er meer zekerheid is over de looptijd van de huidige dienstregeling komen er nieuwe haltevertrekstaten en/of aanvullende informatie op de halte. Het Dris bord (automatisch vertrektijden bord) dat op de meeste bus- en tramhalten staat, geeft de juiste vertrektijd weer.