Persbericht

09 October 2019

Nieuwe manager Corporate Communicatie

HTM heeft Wim Kok per 1 november 2019 benoemd tot manager Corporate Communicatie en Public Affairs. Daarmee treedt hij toe tot het directieteam van HTM. In deze functie rapporteert hij aan algemeen directeur Jaap Bierman en is hij verantwoordelijk voor de corporate communicatie en public affairs van HTM.

“Met zijn ruime ervaring op het gebied van public affairs, communicatie en juridische zaken in veelal politiek- bestuurlijke omgevingen  is Wim een welkome toevoeging aan ons directieteam. Zijn brede expertise op dat gebied is van belang voor de ontwikkelingen en grote uitdagingen waar HTM en de OV-sector de komende jaren voor staan, zoals duurzaam mobiel blijven in onze steeds groter groeiende en drukker wordende steden.”, aldus Jaap Bierman.  

Wim Kok is momenteel interim Hoofd Bestuurlijke zaken, advies en communicatie bij de Onderzoeksraad voor veiligheid. Daarvoor vervulde hij verschillende leidinggevende functies. Zo was hij directeur Communicatie bij het ministerie van Defensie, directeur Voorlichting en Externe betrekkingen bij de gemeente Den Haag, hoofd Voorlichting en Communicatie bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en woordvoerder van de bewindslieden op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Daarvoor werkte hij als jurist en journalist voor diverse organisaties. Wim Kok studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht.