Opleiding tot buschauffeur

Ben jij een dienstverlener in hart en nieren? Dan zoeken wij jou! Stap in bij HTM en kom verder!

Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Als buschauffeur zorg jij dat onze reizigers veilig, op tijd en comfortabel op hun plaats van bestemming aankomen. Je krijgt dit voor elkaar door jouw dienst goed voor te bereiden, geconcentreerd jouw rit te rijden en reizigers vriendelijk en actief te woord te staan. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar en draai je ook diensten als OV Steward. Als OV Steward ben je fysiek aanwezig op ons lijnennet: je verstrekt informatie over reismogelijkheden, vervoersbewijzen, overstapopties en wijzigingen in de dienstregelingen. Ook vraag je reizigers een geldig vervoerbewijs te tonen als daar volgens jou aanleiding toe is.

 

Wie zoeken we?

Je bent als buschauffeur van HTM iemand die graag onder de mensen is en die graag de helpende hand toereikt.

 • Je bent betrokken en punctueel
 • Je bent besluitvaardig, recht door zee en kunt goed samenwerken
 • Je bent betrouwbaar en bewust van je eigen vakmanschap
 • Je bent goed in staat zelfstandig je eigen werk te organiseren
 • Je bent flexibel en het is voor jou geen enkel probleem om op onregelmatige tijden te werken
 • Je bent bekend met de Haagse regio en je hebt affiniteit met 'het OV'

Wat heb je verder nodig?

 • Je beschikt over mbo 2 niveau: aantoonbaar door een diploma of werkervaring
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je kunt een verklaring omtrent gedrag overleggen (VOG)
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, je spreekt vloeiend Nederlands en kunt je in het Engels verstaanbaar maken

Wat bieden wij?

We bieden jou een mooie en belangrijke baan, met de beste stoel van Den Haag en omstreken! Je gaat bij ons de opleiding in waarin je eerst het D rijbewijs haalt en daarna volg je een gerichte opleiding tot servicegerichte buschauffeur bij HTM. Bij succesvolle afronding van de opleiding en goed functioneren kun je rekenen op een vast dienstverband. Je startsalaris bedraagt € 2.779,- (bij een fulltime aanstelling, inclusief onregelmatigheidstoeslag). Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!

Procedure

De selectie bestaat uit de volgende onderdelen: selectie-interview, rijproef en psychologisch – en medisch onderzoek. Je kunt reageren door te solliciteren via de button.

De afdeling

Rijdienst Bus is onderdeel van de afdeling Uitvoering, die ook bestaat uit de bedrijfsonderdelen Rijdienst Rail, Planning, Regie, en Service & Veiligheid. Deze rijdienst verzorgt het stedelijk openbaar busvervoer in de regio Den Haag. Er werken zo'n 350 buschauffeurs. Met 103 bussen vervoeren we dagelijks ruim 50.000 reizigers. Het onderhoud van onze bussen wordt uitgevoerd door Onderhoud Wagenpark aan de Telexstraat in Den Haag.

Solliciteer direct