Service & Veiligheid

De afdeling Service & Veiligheid is binnen het bedrijfsonderdeel Uitvoering verantwoordelijk voor de veiligheidsbeleving van onze reizigers. Onze BOA-controleurs en OV stewards zetten zich in voor een veilig en leefbaar openbaar vervoer en haar omgeving. Zij zijn de gastheren en gastvrouwen in onze trams, bussen en op de halten, zodat alle reizigers veilig kunnen reizen en zich ook op de halten veilig voelen. Ze zien toe op de sociale veiligheid van reizigers en de medewerkers van HTM. Daarbij is het de uitdaging om een balans te vinden tussen het stellen van grenzen en het bieden van service aan de reiziger. 

Onze BOA-controleurs voeren controle- en veiligheidsactiviteiten uit. Onze OV-stewards voeren controlewerkzaamheden uit om het betalingsgedrag van reizigers op bus, tram, stations te stimuleren. Ook geven zij reisinformatie aan onze reizigers.

Cameratoezicht

Naast fysieke aanwezigheid in tram, bus, op halten en bij evenementen bewaakt de afdeling cameratoezicht in de Tramtunnel Grote Markt de sociale veiligheid van onze reizigers.