Techniek

Storingsmonteur Tram

 • Den Haag
 • Fulltime
 • MBO
 • € 1647 - € 3217 a month
 • Ploegendienst
 • Deadline: 28 September 2021

Word jij vrolijk als je een moeilijke storing weet op te lossen? Solliciteer dan bij ons!

De functie

Als storingsmonteur draag je bij aan een optimale beschikbaarheid van onze voertuigen. Onze reizigers vertrouwen op jouw vakkennis om een storing zo snel en goed mogelijk op te lossen. De werkzaamheden zijn elektrotechnisch en mechanisch van aard. De focus ligt op onze railvoertuigen. Mogelijk werk je in de toekomst ook aan onze (elektrische) bussen. Als er een storing wordt gemeld pak jij je werkbus en rij je naar de tram toe om de storing op te lossen. Als er geen storingen zijn voer je werkzaamheden uit in onze onderhoudswerkplaats. Je doet dit in een drie-ploegen rooster.

Als je in dienst komt, ga je direct de onderhoudswerkplaats in voor ongeveer drie maanden. Je wordt door een ervaren collega ingewerkt en je leert alle voertuigtypes kennen, zodat je weet waar je over praat als je bij een storing staat. Daarna ga je mee met een collega storingsmonteur en leer je in een korte tijd een storing op te lossen.

Je maakt deel uit van een ervaren team vakmensen van jong en oud met verschillende achtergronden, er wordt veel gelachen. Er is veel vrijheid en er heerst een ontspannen werksfeer. Jij kunt daar natuurlijk wel mee omgaan. Alle administratie, zoals de uitgevoerde werkzaamheden, inclusief werkuren en materialen leg je vast in het systeem. Enige computervaardigheden zijn daarom wel handig.

Wij vinden het gaaf als collega's zich (verder) willen ontwikkelen. Als jij dat wil, dan bieden wij jou een mooie kans.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een positieve instelling en neemt je collega's daar in mee.
 • Je pakt een storing vast, onderzoekt en lost het op. Hoe moeilijker de storing, hoe blijer jij wordt.
 • Je bent van nature klant- en kwaliteitsgericht.
 • Je kan zowel zelfstandig werken als in een team.
 • Onze kernwaarden Eerlijkheid, Eenheid en Eigen verantwoordelijkheid zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Je hebt ervaring met het werken in ploegendiensten, inclusief nachtdiensten.
 • Het zit in je om het iedere dag een beetje beter te doen.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een mbo 3/4 diploma. Bij voorkeur in de elektrotechniek, mechatronica of de (bedrijfs)autotechniek.
 • Je hebt ervaring als service/ storingsmonteur.
 • Je bent in het bezit van je rijbewijs B.
 • Je kunt goed met computers overweg (werkorders en urenregistratie gaan allemaal digitaal)
 • Je bent niet kleurenblind

De keuring van de Wet Lokaal Spoor maakt deel uit van de selectieprocedure. Deze keuring betreft zowel een medisch als een psychologisch onderzoek. 

Wat bieden we je?

Een gezellige werksfeer. Er wordt veel lol gemaakt en als er wat is, zeggen we dat op z'n Haags. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om bij goed functioneren dit om te zetten in een vaste aanstelling. Het salaris wordt afgestemd op de opleidingseisen en valt in de aanloopschaal 4 van de HTM cao: een minimum van € 2.250,- en een maximum van € 3.080,- bruto per maand (exclusief toeslag onregelmatige diensten) bij een fulltime dienstverband. Na de afronding van de opleiding stroom je door naar schaal 5 met een maximaal salaris van € 3.217,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!  

Procedure

Er vanuit gaande dat je iedere stap goed doorloopt:

 1. Briefselectie
 2. Twee gesprekken achter elkaar van elk 45 minuten inclusief een rondleiding
 3. Keuringen Wet Lokaal Spoor
 4. Arbeidsvoorwaardengesprek
 5. In dienst. Welkom bij HTM. Kom Verder!

Mocht de vacaturetekst nog vragen oproepen, dan bieden wij jou de mogelijkheid om een dag mee te lopen. Dan kun je de sfeer proeven en kijken of deze functie echt iets voor jou is. Voor vragen mag je ook altijd een Whatsapp sturen naar Barbara (operationeel manager Techniek). Klik hier om Barbara meteen een bericht te sturen.


The department

De afdeling Techniek en Projecten is verantwoordelijk voor een optimale technische dienstverlening en bestaat uit drie bedrijfsonderdelen: Voertuigen, Infrastructuur en Techniek Ontwikkeling & Projecten. De afdeling ondersteunt het reizigersvervoer door het technisch beheer van de voertuigen en de infrastructuur.

Bij het bedrijfsonderdeel Voertuigen zorgen de medewerkers voor het onderhoud van de voertuigen (Rail en Bus) zodat we onze reizigers iedere dag veilig en comfortabel naar hun bestemming kunnen brengen. Het bedrijfsonderdeel Onderhoud Wagenpark is verantwoordelijk voor het onderhoud van onze stads- en tourbussen.