Kurhaus Grand Hotel Amrâth

De geschiedenis van het Kurhaus begint in 1818 toen de Scheveninger Jan Pronk een badhuis aan het strand bouwde waar kuurgasten het gezonde zeewater en de zeelucht te genieten. Vanwege het grote succes van de instelling werden op initiatief van de burgemeester van Scheveningen in 1826 plannen gemaakt om het badhuis uit te breiden. Het nieuwe badhuis betekende een lucratieve trekpleister voor de rijken.

In 1884 werd het badhuis afgebroken om plaats te maken voor een groter pand. Een jaar na de opening in 1885 brandde het pand volledig af, maar werd binnen een jaar echter weer volledig opgebouwd. Het Kurhaus bestond op dat moment uit 120 hotelkamers, verschillende zalen, een lift en warmwatervoorzieningen. In de jaren daarna werden nog een winkelgalerij, een circustheater, een grote bar en een pier bij het Kurhaus gebouwd. 

Vandaag de dag is het Kurhaus een luxueus 5-sterren hotel aan de kust van Scheveningen. Het strand van Scheveningen is te voet te bereiken. 

Tram 9 en bus 21, 22, 23 en 31 stoppen voor de deur van het Kurhaus. Meer informatie vindt u op de website van het Kurhaus.