Foto- en filmverzoeken

Voor het maken van foto’s of filmopnames heeft u toestemming nodig van HTM. HTM maakt gebruik van ruim duizend halten voor haar trams en bussen in de Haagse regio. Veel van de halten maken deel uit van de 'openbare weg'. Voor het maken van foto’s of filmopnames op deze halten is vanzelfsprekend geen toestemming nodig. Er mag NIET gefilmd of gefotografeerd worden op de halten in de Haagse tramtunnel.

Er is wél toestemming nodig om te filmen of fotograferen in een tram of bus van HTM. Ook voor het fotograferen/filmen op de halten van de RandstadRail vanaf station Den Haag Centraal in de richting van Zoetermeer en vice versa is toestemming vereist.

Het verlenen van toestemming is afhankelijk van het soort aanvraag en een aantal aspecten als veiligheid, privacy van reizigers en/of medewerkers en het niet hinderen van de dienstregeling en/of HTM werkzaamheden.

Voor het maken van foto’s of filmopnames op de 'openbare weg' waar geen toestemming voor nodig is, vragen we wel graag rekening te houden met:

  • onze reizigers en de dienstregeling van tram of bus niet hinderen;
  • medewerkers van HTM niet interviewen of tegen hun wil herkenbaar in beeld brengen.

Voor het aanvragen van toestemming vult u onderstaande vragenlijst in.

Foto en filmverzoeken

Foto- en filmverzoeken

Wilt u filmen of fotograferen in onze tram, bus of op onze halten? Volg het stappenplan om te zien of we aan uw film/foto verzoek kunnen voldoen.

Wilt u filmen of fotograferen in tram of bus of op een halte?
U verklaart zich ermee akkoord dat u onze reizigers en de dienstregeling van tram of bus niet hindert?
U verklaart zich ermee akkoord dat u medewerkers van HTM niet interviewt of tegen hun wil herkenbaar in beeld brengt?

Alle vragen met 'ja' kunnen beantwoorden?

Vul in de volgende stap uw gegevens in en wij zullen de aanvraag in behandeling nemen.