Persbericht

01 november 2019

HTM actie Maand van de bus

HTM maakt het reizen met de bus dit najaar extra aantrekkelijk. Op maandag 4 november worden de nieuwe instaphalten, overkapping en wachtruimte van het busplatform station Den Haag Centraal in gebruik genomen. Een mooie aanleiding voor HTM om de stadsbus in de schijnwerpers te zetten. Tussen 4 november en 24 december kunnen busreizigers gebruik maken van een speciale actie. Tijdens daluren kost een enkele reis met de bus € 1,50. Het kaartje is te koop bij de buschauffeur en is na aanschaf 1 uur geldig.

Actiekaartje

Voor een enkele reis met de bus betalen reizigers doordeweeks tussen 10.00 uur en 15.00 uur of na 19.00 uur € 1,50. In het weekend zijn de actiekaartjes de hele dag te koop, alleen bij de buschauffeur verkrijgbaar en het betalen kan met bankpas of creditcard. Met het actiekaartje kan binnen de geldigheidsduur van 1 uur worden overgestapt op een andere buslijn. Overstappen op een tram is met dit actiekaartje niet mogelijk.

Vernieuwd busplatform

Op het vernieuwde busplatform van station Den Haag Centraal stoppen bus 20, 22, 24, 27, 28 en 29. Vanaf maandag kunnen busreizigers comfortabel wachten in de wachtruimte met zicht op de aankomende bussen. Reizigers krijgen via digitale schermen informatie op maat over lijnnummer, richting en vertrektijden.

Nog meer extra’s

Via een mailing in huis-aan-huis bladen heeft HTM ruim 200.000 huishoudens in Den Haag, Voorburg en Scheveningen op de hoogte gesteld van de busactie. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen de bijbehorende kleurplaat inkleuren en opsturen naar HTM. Onder de inzenders verloot HTM 5x een Monopoly Den Haag. Daarnaast deelt HTM de komende maand geregeld koffie uit aan reizigers op het busplatform. Op regenachtige dagen delen medewerkers HTM-paraplu’s uit.