PERS

18 juni 2018

HTM start bij stadsbus met verbeteren veiligheid medewerkers

HTM start bij de stadsbus met het verbeteren van de veiligheid van haar medewerkers. Vanaf maandag 25 juni 2018 is het daarom niet meer mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen bij de HTM-buschauffeurs. Hiermee verbetert HTM hun veiligheid omdat overvallers zo geen buit meer kunnen maken.

Busreizigers kunnen vanaf de ingangsdatum wel (contactloos) betalen met hun pinpas of creditcard bij de buschauffeur. HTM  kondigde deze stap aan in november 2017 en informeerde de reizigers in de afgelopen weken. Dit gebeurde onder meer met borden op de haltes en een postercampagne in haar stadsbussen. Ook kunnen reizigers kaartjes kopen voor bus en tram in de voorverkoop, of met de smartphone via de HTM Ticketapp. Daarnaast kunnen zij hun OV-chipkaart gewoon blijven gebruiken in de stadsbus.

In de tweede helft van 2018 is er ook geen contant geld meer bij de trambestuurders. HTM gebruikt al enige tijd betaalautomaten in de blauw-witte trams die rijden op de RandstadRail trajecten en in de grijs-rode stadstrams. Het ov-bedrijf voert deze ontwikkeling ook door in de oudere rood-beige stadstrams. Daar komen straks nieuwe automaten waar de reiziger een kaartje kan kopen met pinpas, creditcard of muntgeld. De verouderde automaten in de blauw-witte trams worden ook vervangen door deze nieuwe automaten. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang.