PERS

11 juli 2018

HTM zomerdienst gaat in en duurt korter

Op zaterdag 14 juli gaat de zomerdienstregeling van HTM in. Net als voorgaande jaren rijden alle tram- en buslijnen in de zomerperiode met aangepaste tijden en frequenties. Voorheen ging de zomerdienst een week vóór de (basis)schoolvakantie in en duurde in totaal 7 weken. Dit vaak tot ongenoegen van onze vaste reizigers. Dit jaar verloopt de zomerdienst gelijktijdig met de schoolvakantie in onze regio, in totaal 6 weken, tot en met 26 augustus.   

HTM grijpt de relatief rustige zomermaanden aan om werkzaamheden uit te voeren. Hieronder noemen we de belangrijkste projecten die gevolgen hebben voor onze reizigers. 

Onderhoud Tramtunnel Grote Marktstraat – gevolgen voor tram 2, 3, 4, 6 
De werkzaamheden starten op zaterdag 14 juli en duren t/m maandag 30 juli. De sporen in de tramtunnel zijn door veelvuldig gebruik aan vervanging toe. Precies twee jaar geleden heeft HTM het eerste gedeelte spoor vernieuwd, dit jaar keer pakken we het tweede gedeelte aan. Met deze meerjarenaanpak voorkomen we dat de tramtunnel in één keer een maand buiten gebruik is, wat een te grote impact zou hebben op het tramverkeer in de stad. Tram 2, 3, 4 en 6 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route. 

Halte Beatrixkwartier – gevolgen voor tram 3 en 4
Tegelijkertijd met het onderhoud aan de tramtunnel werkt HTM aan de sporen bij halte Beatrixkwartier. Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden te combineren, omdat de omleidingen een alternatief bieden voor dezelfde lijnen. De halte Beatrixkwartier is tijdens de werkzaamheden gesloten. 

Werkzaamheden aan halten tram 9 en 11
Een aantal halten van tram 9 en 11 wordt opgeknapt. Het gaat om het aanbrengen van nieuwe geleidelijnen en het opknappen van oversteekplaatsen. Ook wordt waar nodig de bestrating aangepast en hekwerk vervangen. De halten waaraan gewerkt wordt, blijven in gebruik. 

Alle informatie over de zomerdienst en de gevolgen van de werkzaamheden voor tram en bus is te vinden op www.htm.nl, de HTM app, en bij de HTM Servicepunten. Actuele reisinformatie volgen kan ook via twitter HTM_Reisinfo.