NIEUWS

12 april 2018

Invoering nieuw automatiseringssysteem

HTM voert op zaterdag 14 april een nieuw automatiseringssysteem in dat zorgt voor de berekening van de ritprijzen. In februari van dit jaar ontstonden er problemen bij de invoering ervan, waardoor een deel van de  reizigers niet meer kon uitchecken. HTM heeft de afgelopen maanden het nieuwe systeem uitgebreid getest, zodat het nu kan worden ingevoerd. 

Compensatie reizigers bus 18, 22 en 24                         
HTM biedt reizigers, die de afgelopen drie maanden reisden met bus 18, 22 en 24, een eenmalige compensatie aan van maximaal € 6. Reizigers die bleven zitten op Den Haag Centraal om verder te reizen, betaalden onterecht ook voor de afgelegde afstand tussen de uitstaphalte en de instaphalte op het busplatform. 
Reizigers van bus 18, 22 en 24 die blijven zitten op Den Haag Centraal om verder te reizen, betalen daarom vanaf 14 april per rit ongeveer € 0,05 minder. De route op het busplatform wordt namelijk niet meer in rekening gebracht. Busreizigers 18, 22, 24 kunnen voor de compensatie in aanmerking komen door het formulier in te vullen op www.htm.nl.