Nieuws

26 maart 2020

Maatregelen HTM in verband met coronavirus

Laatste update:
Donderdag 26 maart 2020 – 14:00 uur

HTM rijdt sinds maandag 23 maart een aangepaste dienstregeling.

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Daarnaast willen wij onze collega’s in deze bijzondere omstandigheden gezond en fit houden. In de afgelopen week hebben we gemerkt dat het aantal reizigers in onze trams en bussen drastisch is gedaald. Dit is een direct gevolg van de door de Rijksoverheid genomen maatregelen in verband met het coronavirus. Met de aanpassing van onze dienstregeling bieden we nog steeds voldoende capaciteit om iedereen naar de plek van bestemming te brengen met voldoende afstand van elkaar.

Uw medewerking
HTM vraagt iedereen die gebruik maakt van tram of bus in deze periode om de richtlijnen van de RIjksoverheid in acht te nemen. Houd afstand van elkaar, ook in tram of bus. Wacht anders op een volgende tram/bus, stel uw reis uit als deze niet noodzakelijk is of maak gebruik van een ander vervoermiddel zoals bijv. een (deel)fiets. Afhankelijk van de situatie kan de trambestuurder of buschauffeur u verzoeken te wachten op een volgende bus of tram. HTM wil ervoor zorgen dat mensen met vitale functies die gebruik moeten maken van het OV dat ook kunnen blijven doen.

Dienstregeling
HTM heeft met ingang van maandag 23 maart de dienstregeling aangepast. Bekijk de aangepaste dienstregeling of plan je reis.

Ook rijden wij met bus 25, tram 6 en tram 12 op marktdagen niet meer langs de Haagse Markt op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Bekijk de aangepaste dienstregeling voor meer informatie.

Automatisch openen deuren tram en bus
De trams en bussen stoppen bij elke halte. De trambestuurder of buschauffeur opent de deuren voor u. Stop- en deur open knoppen hoeft u dus niet meer te gebruiken.

Voorkom besmetting tijdens het reizen met bus of tram
Reist u met bus of tram, houd u dan aan de richtlijnen van het Rijksoverheid:
Houd 1,5 meter afstand tot andere reizigers, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekje, schud geen handen en was regelmatig uw handen ook na gebruik van bus en tram. 
HTM maakt trams en bussen extra schoon, ook de contactpunten zoals die van de verkoopautomaten en vasthoudlussen.

Kaartcontrole
Tijdens de kaartcontrole vragen onze medewerkers u zelf uw vervoerbewijs voor de kaartlezer te houden. Onze BOA-controleurs, beveiligers en OV-stewards hoeven geen vervoerbewijzen meer aan te nemen.

Koopt u uw vervoerbewijs in een van onze OV-Servicewinkels dan vragen wij u te pinnen. Natuurlijk kunt u als het niet anders kan met contant geld betalen. Wij vragen u om uw medewerking en begrip voor deze maatregelen.

Aangepaste openingstijden Klantenservice
Wij helpen u graag per telefoon, email en social media. De openingstijden van de klantenservice wijzigen per donderdag 19 maart. Uw vragen beantwoorden wij van maandag t/m vrijdag 07:00 - 20:00 uur, zaterdag 08:00 - 20:00 uur, zondag 09:00 - 20:00 uur.

0900 - 4864636 (gebruikelijke belkosten)
06 – 53369754 (WhatsApp)
Of op Facebook en Twitter

Aangepaste openingstijden van de loketten op de HTM-servicepunten

Winkel Ma/Vr Za Zo
Station Den Haag Centraal 09:00-17:00 09:00-17:00 09:00-17:00
Station Hollands Spoor 09:00-17:00 09:00-17:00 10:00-17:00
Zoetermeer Centrum-West 09:00-16:00 gesloten gesloten
Station Delft 10:00-15:00 gesloten gesloten


Algemene maatregelen
Op rijksoverheid.nl vindt u een overzicht van alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland.