Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders

De veiligheid van buschauffeurs en trambestuurders van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM is verbeterd. Het contant geld is vanaf 1 oktober 2018 weg bij hen waardoor overvallers geen buit meer kunnen maken. Alle Haagse trams hebben nu betaalautomaten waar reizigers de vrije keuze hebben om met pinpas, creditcard of muntgeld een kaartje te kopen. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang. Eind 2017 besloot de HTM-directie de veiligheid te verbeteren door het contant geld af te schaffen bij haar medewerkers in bus en tram. De omvangrijke operatie verliep zonder noemenswaardige problemen.

Koop een Uurnetkaart (€ 3,50) of Dagkaart (€ 6,50) in bus en tram

R Nettram In de R-net trams die rijden op lijn 2, 9, 11, 15 en 17 koop je een kaartje uit de automaat. Je betaalt met muntgeld, bankpas of creditcard.
GTL Tram In de rood-beige trams die rijden op lijn 1, 6, 12 en 16 koop je een kaartje uit de automaat, deze bevindt zich in het middelste deel van de tram.
Je betaalt met muntgeld, bankpas of creditcard. Je kunt geen kaartje meer kopen bij de trambestuurder.
Rrtram In de RandstadRail-trams die rijden op lijn 2, 3, 4 en 19 koop je een kaartje uit de automaat. Je betaalt met muntgeld.
Bus In alle bussen van HTM koop je een kaartje bij de chauffeur. Je betaalt (contactloos) met een bankpas of creditcard.

Of koop je kaartje via de HTM Ticket app.

Lees het hele persbericht.