HTM betreurt ongevallen Prinsjesdag

Wat een mooie Prinsjesdag had moeten worden, werd voor HTM uiteindelijk een slechte dag. Vanochtend reed rond half 11 een stadsbus van HTM op de Hengelolaan tegen een boom. Kort daarop gebeurde er een tweede ongeval in Rijswijk: een reiziger raakte bekneld tussen het perron en de tram.

De tram moest omhoog getild worden (gevijzeld) om de vrouw te bevrijden. Ze is met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij het busongeluk zijn 20 tot 25 personen gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Acht gewonden zijn per ambulance naar verschillende Haagse ziekenhuizen vervoerd. Onder deze slachtoffers is ook de buschauffeur. Twee van de acht gewonden hebben ernstig letsel. 

De brandweer heeft de situatie van de aardgasbus veilig gesteld door installaties uit te schakelen en de stadsbus te stabiliseren. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt momenteel uitgevoerd door HTM en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie.