Kinderstem in de tram

Een kinderstem die de haltes omroept in de tram. Dat is de oplossing die kinderen van groep acht hebben bedacht om de sfeer vriendelijker en leuker te maken in de trams van HTM. De 11-jarige Sunee werd door haar klasgenoten uitgekozen om de haltes in te spreken in een professionele studio. Woensdag 23 mei presenteerden de kinderen hun oplossing aan de media. Compleet met een rit in tram 11 waar de stem van Sunee één maand lang door de omroepinstallatie klinkt.

Veel mensen die reizen met het openbaar vervoer hebben alleen nog maar aandacht voor hun smartphone of tablet. Veel onderzoeken wijzen op het verminderen van directe sociale contacten in de samenleving door het gebruik van mobiele telefoons of andere apparaten. HTM vervoert 82 miljoen tramreizigers per jaar en vroeg kinderen uit groep acht om een idee aan te dragen dat het directe sociale contact tussen haar reizigers stimuleert. We stelden hen de vraag: ‘Hoe kan HTM een bijdrage leveren aan verbinding tussen mensen in de stad?’ Omdat kinderen in de leeftijd van tien tot elf jaar heel onbevangen naar de wereld kijken maakt HTM graag gebruik van hun heldere en eerlijke adviezen.

HTM heeft zich in de afgelopen drie jaar verbonden aan het initiatief ‘Raad van Kinderen’. Dit initiatief van de Missing Chapter Foundation is er op gericht kinderen de mogelijkheid te bieden mee te denken en invloed uit te oefenen op hun eigen toekomst door ze te laten participeren in het bedrijfsleven. Met groep acht van de Haagse Max Velthuijsschool heeft HTM haar eigen Raad van Kinderen die het ov-bedrijf geregeld adviseert.