NIEUWS

03 april 2020

Ook bij mooi weer niet met tram en bus

Met de mooie weersvoorspelling van aanstaande zondag in het vooruitzicht én de genomen voorzorgsmaatregelen van de gemeente Den Haag wil HTM de inwoners van de Haagse regio met klem verzoeken geen gebruik te maken van tram of bus om bijvoorbeeld naar het strand of park te gaan.

HTM rijdt een aangepaste dienstregeling zodat mensen uit vitale sectoren kunnen blijven rekenen op tram of bus. Met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand is de huidige capaciteit van tram of bus onvoldoende om meer reizigers veilig te vervoeren. Zo biedt bijvoorbeeld tram 9 plaats aan maximaal 35 passagiers, terwijl dat normaal er zo’n 150 zijn. Datzelfde geldt voor de stadsbus waar maximaal 16 passagiers mee kunnen tegen 50 in de normale situatie. HTM vraagt reizigers alleen gebruik te maken van tram of bus als dat noodzakelijk is, een reis uit te stellen, of gebruik te maken van een ander vervoermiddel als bijvoorbeeld een (deel) fiets als men toch op pad moet.

Op zomerse dagen maken onder normale omstandigheden veel inwoners van de Haagse regio en daarbuiten gebruik van met name trams 1, 9 en 11. HTM zet dan veel extra trams in om de drukte het hoofd te bieden. Dat is onder de huidige omstandigheden helaas niet mogelijk.