Persbericht

10 december 2019

Start nieuwe jaardienst

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe jaardienst 2020 in bij HTM.

De vertrektijden van bus en tram wijzigen. Voor trams 2, 3, 6, 9, 11 en 12 zijn er daarnaast ook wijzigingen in frequentie. De routes en frequenties voor bus blijven ongewijzigd. 

HTMbuzz wordt weer onderdeel van HTM
Op 8 december 2019 start de nieuwe concessie bus Haaglanden-Stad. Op die datum wordt het nu zelfstandige HTMbuzz weer onderdeel van HTM Personenvervoer NV. HTM is blij met het vertrouwen van opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor het verlenen van de stadsbusconcessie, die tot eind 2034 loopt. De verandering heeft geen enkel gevolg voor onze reizigers die gebruik maken van een van de HTM buslijnen. In het eerste jaar van een concessie is het niet toegestaan routes of frequenties aan te passen. Deze blijven voor onze buslijnen dan ook ongewijzigd. Wel wijzigen de vertrektijden. 

De belangrijkste wijzigingen voor tram

Tram 2: extra spitsritten
Om de drukte in de ochtendspits op te vangen, voegt HTM twee extra spitsritten toe aan de al bestaande spitsritten van Den Haag Kraayenstein naar Laan van NOI.

Tram 3: aanpassing ritten tijdens de spits
HTM wil zorgen voor een betere spreiding van reizigers en minder volle trams 3 tijdens de spitsuren. Daarom rijdt tram 3 van maandag tot en met vrijdag in de spits afwisselend de volgende route:
• Den Haag Loosduinen naar station Den Haag Centraal v.v. 
• Den Haag De Savornin Lohmanplein naar Zoetermeer Centrum v.v.
De inzet van extra trams in de middagspits duurt voortaan tot 18.30 uur in plaats van tot 18.00 uur. Buiten de spitsen en in het weekend rijdt tram 3 de hele route van Den Haag Loosduinen naar Zoetermeer Centrum. 

Tram 6: meer trams in de spits tussen Leyenburg en Leidschendam Noord
Het korte traject van Den Haag Leyenburg naar station Den Haag Mariahoeve in de ochtendspits vervalt. Voortaan rijdt tram 6 van maandag tot en met vrijdag in de ochtendspits het hele traject iedere 7,5 minuut in plaats van om de 10 minuten. 

Tram 9: meer trams in de spits tussen Vrederust en Scheveningen Noord 
Voortaan rijdt tram 9 ook tijdens de spits van Vrederust naar Scheveningen Noord. Daarnaast wordt de frequentie tijdens de spits verhoogd. De korte ritten naar Madurodam tijdens de spits komen te vervallen.

Tram 11 en 12: aanpassing frequentie
Tram 11 en 12 rijden op maandag tot en met vrijdag in de spitsuren voortaan allebei om de 10 minuten en buiten de spits om de 12 minuten. HTM verwacht door deze aanpassing een betere spreiding van reizigers over beide trams op het traject tussen station Hollands Spoor en de Delftselaan.

Op www.htm.nl , via de HTM reisapp of twitter HTM_Reisinfo kunnen reizigers de actuele reisinformatie raadplegen.