Haga Shuttle

Als één van de eerste grote Nederlandse steden heeft Den Haag sinds mei 2019 een zelfrijdende minibus: de HagaShuttle. Aanvullend op het openbaar vervoer kunnen bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis hiermee gratis de laatste paar honderd meter afleggen van de OV-halte aan de Leyweg naar de ingang van het ziekenhuis. 

De HagaShuttle is een mijlpaal in de ontwikkeling van automatisch vervoer die mede mogelijk is dankzij een subsidie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De HagaShuttle is een zelfrijdende minibus van de Franse fabrikant NAVYA. Dit voertuig rijdt volledig zelfstandig op de route tussen de OV-halte en hoofdingang van het HagaZiekenhuis. 

De komende vier jaar willen we de opgedane ervaring  gebruiken voor het verder ontwikkelen en realiseren van ‘last mile’ oplossingen met zelfrijdende minibussen in Nederland.
Om de HagaShuttle veilig in gebruik te nemen, worden testen uitgevoerd en stewards opgeleid. Als het testen voorspoedig verloopt, kan de HagaShuttle in gebruik genomen worden. 

Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de HagaShuttle.