Algemene informatie

HTM werkt aan de verbetering van de mobiliteit in Den Haag. De nieuwe tram speelt in op de behoeften van de huidige reiziger en maakt onderdeel uit van het Randstedelijk netwerk openbaar vervoer (R-net). 

HTM Nieuwetram HTM 47Rolstoel

De nieuwe tram is beter toegankelijk voor minder validen en mensen met kinderwagens dan de huidige rood-beige trams. De tram is voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen. Een groot verschil met de huidige rood-beige trams is dat de trambestuurder in een afgesloten cabine zit. Hierdoor kan de bestuurder zich volledig richten op het veilig en op tijd rijden.

Met de komst van de nieuwe tram en nieuwe halten is het openbaar vervoer in Den Haag nog aantrekkelijker geworden. HTM heeft – dankzij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam-Den Haag - in totaal 60 van deze nieuwe trams aangeschaft. De nieuwe tram is gebouwd door Siemens in Wenen en is van het type Avenio. We hebben gekozen voor dit type omdat deze niet alleen modern is maar ook duurzamer en stiller.

De nieuwe tram is breder en langer dan de rood-beige tram. Daarom is het noodzakelijk dat een aantal werkzaamheden plaatsvindt aan onze railinfrastructuur. Onze halten zijn aangepast zodat de hoogte ervan gelijk is met de lage vloer van de nieuwe tram. We werken daarvoor nauw samen met de gemeenten waar de nieuwe trams rijden en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De nieuwe tram rijdt op de route van tram 2, 9, 11, 15 en 17.  

60 nieuwe trams

Er zijn 60 nieuwe trams. De eerste nieuwe tram is in de zomer van 2014 gepresenteerd tijdens de optocht van historische trams ter gelegenheid van '150 jaar tram'.

Feestelijke Presentatie Nieuwe Tram

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.