Voordelen nieuwe tram voor reizigers

De nieuwe tram is ingericht voor het comfortabel reizen. De tram heeft een gelijkvloerse instap zodat ook reizigers met een rolstoel, rollator, buggy of kinderwagen makkelijk kunnen reizen.

Overal reisinformatie
In de nieuwe tram hangen zes informatieschermen. Op deze schermen staan de route, de halten en de eindbestemming vermeld. Via deze schermen word je ook geïnformeerd over eventuele omleidingen en andere wijzigingen. Op veel halten hangt ook een dynamisch informatiebord met de actuele aankomsttijden van de tram. Met de HTM app ben je ook altijd op de hoogte.

Automaat  

Gebruiksvriendelijke automaat om een kaartje te kopen
Een kaartje koop je in een automaat. Je kunt meerdere kaartjes tegelijk kopen. Je betaalt met muntgeld, bankpas of creditcard.

Toegankelijk voor iedereen
De nieuwe tram heeft een ruime open instap. Vier brede deuren aan beide zijden bieden reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk en gelijkvloers in te stappen. Hierdoor kunnen reizigers met een buggy of rollator soepel naar binnen rijden. Bij de eerste en laatste dubbele deur is ruimte gemaakt voor buggy’s, rollators en koffers. Reizigers in een rolstoel/scootmobiel kunnen gemakkelijk instappen bij de middelste deuren. Hier zijn speciale plaatsen voorzien van een rolstoelbevestigingsgordel. 

HTM 31Rolstoel

Reizen met een rolstoel of scootmobiel
In de nieuwe tram zijn reizigers in een (electrische) rolstoel en scootmobiel welkom.
Er zijn 2 speciale plekken voor een rolstoel/scootmobiel, bereikbaar via de middelste deuren.
Meer informatie voor reizigers in een rolstoel.

Reizen met de zekerheid van R-net
De nieuwe trams hebben een opvallend uiterlijk in de kleuren van R-net. R-net is een hoogwaardig vervoernetwerk in de Randstad. De grijs/rode kleuren zijn en worden zichtbaar op vele bussen, trams, metro's en treinen van verschillende vervoerders. Eigenschappen van R-net zijn snelheid, betrouwbaarheid, comfort en goede voorzieningen voor de reiziger. De nieuwe trams van HTM hebben deze eigenschappen en passen bij het hoogwaardig openbaar vervoer.

De nieuwe tram betekent dus ook ‘reizen met de zekerheid van R-net’. Dat betekent toegankelijkheid voor iedereen. Een ruime open instap en dus makkelijk reizen voor mensen met een buggy, rollator en rolstoel. Maar ook overal reisinformatie. Zowel in de tram als op de halte.

Trambestuurder in eigen cabine
De trambestuurder zit net als in de RandstadRail-tram en in de trein in een aparte cabine. Hij/zij kan zich zo volledig richten op het rijden van de tram en het op tijd vertrekken van de halte. Ook houdt hij/zij in de gaten of reizigers veilig zijn in- en uitgestapt. In het geval van calamiteiten onderweg kan hij/zij informatie omroepen in de tram. Een kaartje kun je niet meer kopen bij de trambestuurders. Dat kun je doen bij een automaat. Wil je dat de tram stopt bij de komende halte, dan druk je op de stopknop. De dichtsbijzijnde deur opent automatisch bij de halte.

Bekijk de trailer van Siemens over de nieuwe trams

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.