Wie werken er bij HTM?

Wie werken er bij HTM?

Bij HTM werken meer dan 2.000 mensen. De meesten werken als buschauffeur of trambestuurder. Maar er zijn een heleboel medewerkers die andere dingen doen.

Er zijn monteurs die de bus en tram onderhouden, maar ook monteurs die zorgen dat de rails en bovenleiding goed werken. Omdat trams op rails rijden, moet de rails altijd goed scherp zijn, anders rijdt de tram uit de rails. Er mag natuurlijk ook niet teveel rommel in de rails liggen. Daarom maken de spoorreinigers van HTM de rails dagelijks schoon.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die op kantoor werken. Zij maken plannen, vergaderen, betalen rekeningen en zorgen dat er voldoende voorraad is.

Bij de afdeling Service & Veiligheid werken mensen die onze reizigers informeren en hun kaartje controleren. Zij zorgen voor een veilig openbaar vervoer.

En er zijn ook mensen die de trams en bussen iedere avond schoonmaken. Dat is hard nodig, want reizigers laten heel veel rommel en afval achter in de tram. Neem dus altijd je afval, lege flesje of bananenschil weer mee als je uit de tram of bus stapt en gooi dit op de halte in de prullenbak.