Herinrichting Stationsplein Hollands Spoor

Het gebied rond Station HS wordt de komende periode vernieuwd. Het Stationsplein krijgt een nieuwe inrichting, de Stationsweg wordt vernieuwd en ook de achterzijde van het Station, aan de zijde van de Laakhaven krijgt een nieuw gezicht. Dat betekent dat het verkeer met omledingen te maken krijgt. Ook de trams en bussen gaan hier hinder van ondervinden. In de periode 1 juli 2017 t/m 17 december 2017 krijgt een aantal tram- en buslijnen een aangepaste route.   

Kijk regelmatig op deze pagina voor de meest recente informatie over de omleidingen als gevolg van de werkzaamheden rond Station Hollands Spoor.

Geplande omleiding

Van:
01 juli 2017
Tot:
17 december 2017

Wijzigingen voor de tram

Kijk op de plattegrond voor de laatste stand van zaken. Let op, er kunnen in de periode tot 1 juli nog kleine aanpassingen doorgevoerd worden.

Wijzingen in routes en halten per tramlijn:

Tram 1
Route: rijdt tussen halte Broeksloot en Bierkade over de Rijswijkseweg in plaats van de Jan van der Heijdenstraat, Leeghwaterplein en Stationsplein.
Vervallen halten: Broeksloot (alleen richting Scheveningen NS), Lorentzplein, Oudemansstraat, Leeghwaterplein en Station HS (beide richtingen)
Vervangende halten: Broeksloot (richting centrum), dit is de halte van tram 15. Wenkebachstraat, Van Musschenbroekstraat, Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen).

Tram 9
Route: rijdt tussen halte Jacob Catsstraat en Bierkade via het Leeghwaterplein en de Rijswijkseweg in plaats van het Stationsplein.
Vervallen halten: Station HS (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen). 

Tram 11
Route: rijdt na halte Jacob Catsstraat naar het tijdelijk eindpunt halte HS/Leeghwaterplein.
Vervallen halten: Station HS en Rijswijkseplein (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein (beide richtingen). 

Tram 12
Route: rijdt na halte Jacob Catsstraat via o.a. halten HS/Leeghwaterplein, Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven naar het centrum van Den Haag.
Vervallen halten: Station HS en Rijswijkseplein (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Goudriaankade, HS/Waldorpstraat, Rijswijkseplein, Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven (beide richtingen) en het tijdelijke eindpunt halte Kalvermarkt/Stadhuis (zijde stadhuis). 

Tram 15
Route: rijdt vanaf Nootdorp de gebruikelijk route tot halte Herenstraat, vervolgens via de Jan van der Heidenstraat naar het Leeghwaterplein. Dit is het tijdelijke eindpunt van tram 15.
Vervallen halten: Broeksloot (ri centrum), Wenkebachstraat, Van Musschenbroekstraat, Goudriaankade, Rijswijkseplein/HS, Bierkade, Centrum (ri CS), Buitenhof (ri CS), Korte Voorhout (ri CS), Centraal Station (ri Nootdorp) en Kalvermarkt-Stadhuis (ri Nootdorp).
Vervangende halten: HS/Leeghwaterplein, Oudemansstraat en Lorentzplein en Broeksloot (ri HS/Leeghwaterplein) . 

Tram 16
Route: rijdt vanaf Wateringen via de gebruikelijke route naar halte Oudemansstraat. Vervolgens via de Laakkade en Rijswijkseweg naar halte Bierkade. Daarna via de gebruikelijke route naar het Statenkwartier.
Vervallen halten: Station HS en HS/Leegwaterplein (beide richtingen)
Vervangende halten: Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen). 

Tram 17
Route: rijdt vanaf Wateringen via de gebruikelijke route naar halte Oudemansstraat. Vervolgens via de Laakkade en Rijswijkseweg naar halte Rijswijkseplein. Daarna via de gebruikelijke route naar het centrum van Den Haag.
Vervallen halten: Station HS en HS/Leegwaterplein (beide richtingen)
Vervangende halten: Goudriaankade en HS/Waldorpstraat (beide richtingen). 

Bus 18
Route: rijdt vanaf Rijswijk De Schilp via de gebruikelijke route naar halte Hoofdingang Megastores. Vervolgens via het Leeghwaterplein, Neherkade en Binkhorstlaan naar Centraal Station. Daarna via de gebruikelijke route naar Clingendael.
Vervallen halten: Station HS, Bierkade en Nieuwe Haven (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Waldorpstraat (beide richtingen) en CS/Schedeldoekshaven (richting Clingendael)

Bus 26
Route: rijdt vanaf Kijkduin via de gebruikelijke route naar halte Hoofdingang Megastores. Vervolgens via het Leeghwaterplein, Neherkade en Binkhorstlaan naar halte Wegastraat. Daarna via de gebruikelijke route naar Voorburg station.
Vervallen halten: Station HS en Goudriaankade (beide richtingen)
Vervangende halten: HS/Waldorpstraat (beide richtingen) 

Plan voor vertrek je reis en raadpleeg de reisplanner!