Zondag 8 maart CPC halve marathon, bus en tram maken ruimte

Op zondag 8 maart zijn er duizenden hardlopers in Den Haag en Scheveningen. Op verschillende plekken en tijden worden trams en bussen opgehouden of rijden een alternatieve route. Het evenement duurt tot ongeveer 18.00 uur. De omleidingen starten vanaf 12.00 uur. Een aantal busomleidingen op bus 20, 22 en 24 starten al vanaf het begin van de dag.

Voor reizigers van en naar Scheveningen rijdt bus 69 een snelbusdienst tussen de halten Centraal Station, Zwolsestraat (vervangende halte voor de halte Kurhaus) en Zwarte Pad. De bus rijdt elke 10 minuten van ongeveer 12.00 tot 18.00 uur.

Voor reizigers tussen Kijkduin en Duindorp rijdt bus 64 een pendeldienst tot 17.15 uur over de route van bus 24 tussen Kijkduin en Houtrustweg en vervolgens naar Duindorp via de halten Duindorpdam, Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein van bus 22.

Bijna alle vertrektijden van alle bus- en tramlijnen wijzigen deze dag. Plan daarom vooraf een reis voor de juiste vertrektijden op zondag 8 maart.

De vermelde tijden voor de onderstaande omleidingen zijn bij benadering. Houd na afloop ook rekening met vertragingen voor het herstellen van de dienstregeling.

Evenement

Van:
08 maart 2020
Tot:
09 maart 2020

Reizen op zondag 8 maart? Houd rekening met meer reistijd.
Plan een reis met de reisplanner voor de juiste vertrektijden van bus en tram. De vertrektijden van de meeste lijnen zijn aangepast. Kijk voor de routes van de CPC loop op de website van NN CPC Loop Den Haag

 • Tram 2, 4, 6, 11, 15, 16, 17 en 19 en bus 25 en 26 rijden hun gebruikelijke route.
 • Tram 11 en 16 staan soms even stil voor de hardlopers.
 • Tram 1, 3, 9 en 12 en bus 20, 21, 22, 23, 24 en 28 rijden op verschillende tijden een aangepaste route. 
 • Bus 28 rijdt met reguliere stadsbussen omdat het opladen van elektrische bussen aan het Zuiderstrand niet mogelijk is.
 • Bus 69 rijdt als snelbus vanaf de halte Centraal Station naar de Zwolsestraat (Kurhaus) en de halte Zwarte Pad. De halte in de Zwolsestraat ligt op loopafstand van de vervallen halte Kurhaus. De bus rijdt elke 10 minuten van ongeveer 12.00 tot 18.00 uur.
 • Bus 64 stopt bij de halten van bus 24 van Kijkduin t/m Houtrustweg. Bus 64 stopt bij de halten van bus 22, Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein. En een tijdelijke halte Duindorpdam.

 

tram 1

Tram 1 rijdt van 14.55 tot 17.15 uur een aangepaste route.
Vanaf Delft Tanthof via de gebruikelijke route naar de halte Adriaan Goekooplaan dan via de halte Johan de Wittlaan en World Forum op de Eisenhowerlaan naar het Statenplein en het Statenkwartier. De omleiding geldt in beide richtingen.

Tram 1 stopt niet bij de halten
World Forum, Frankenslag, Duinstraat, Keizerstraat, Badhuiskade, Schev.slag/Beelden aan Zee, Kurhaus en Zwarte Pad.

Ons advies

 • Bus 69 rijdt tussen de halte Centraal Station, Zwolsestraat (Kurhaus) en halte Zwarte Pad.
 • Tram 11 rijdt tussen de halte Statenlaan en Scheveningen Haven/Strand. De halte Statenlaan ligt bij de halte Van Boetzelaerlaan (tijdelijk eindpunt van tram 1).
 • Bus 23 rijdt tussen de halte Zwarte Pad en de halte Herenstraat in Rijswijk in ongeveer 32 minuten. 
1

tram 3

Tram 3 rijdt van 14.20 tot 16.35 uur niet verder dan HMC Westeinde.
Van Zoetermeer Centrum West de gebruikelijke route naar de halte HMC Westeinde vervolgens naar het tijdelijk eindpunt halte Monstersestraat. De omleiding geldt in beide richtingen.

Tram 3 stopt niet bij de halten
Elandstraat, Van Speijkstraat, Conradkade, Valkenbosplein, Fahrenheitstraat, Goudenregenstraat, Azaleaplein, Zonnebloemstraat, Appelstraat, De Savornin Lohmanplein, Hoefbladlaan, Muurbloemweg, Heliotrooplaan, Mozartlaan, Pisuissestraat en Arnold Spoelplein.

Ons advies

Tram 2 rijdt naar Kraayenstein. De halten van tram 2 liggen op ongeveer 15 minuten lopen van de Laan van Meerdervoort en de vervallen halten van tram 3. Stap over tussen tram 3 en tram 2 op route tussen Centraal Station en Monstersestraat.

 • Tram 11 rijdt tussen de halte Loosduinsekade en de halte Laan van Meerdervoort bij de Conradkade. De halte Loosduinsekade ligt dicht bij de halte Monstersestraat het tijdelijk eindpunt van tram 3.
 • Bus 26 rijdt tussen de halte Buitentuinen en halte Arnold Spoelplein en Pisuissestraat. De halte Buitentuinen ligt naast die van tram 2.
3

tram 9

Route tram 9 is gesplitst vanaf het begin van de dag tot ongeveer 17.30 uur om te voorkomen dat de dienstregeling teveel verstoord wordt wanneer tram 9 niet verder kan rijden dan halte Madurodam. Doorgaande reiziger stappen over bij halte Centraal Station.

 • Tram 9 rijdt van Vrederust naar de halte Bierkade vervolgens via de halten Centrum, Buitenhof en Korte Voorhout naar Centraal Station en rijdt dan terug naar Vrederust.
 • Tram 9 rijdt van Scheveningen Noord naar de halte Malieveld en vervolgens via de halten Korte Voorhout, Buitenhof, Centrum en Kalvermarkt-Stadhuis naar Centraal Station en rijdt dan terug naar Scheveningen Noord.

 Tram 9 rijdt tussen 14.50 en 17.20 uur niet verder dan Madurodam

 • Tram 9 rijdt tussen Centraal Station en Madurodam en stopt niet bij de halten Wagenaarweg, Nieuwe Duinweg, Circustheater, Kurhaus en Zwarte Pad.
 • Tram 9 rijdt tussen Vrederust en Centraal Station.

Ons advies

 • Bus 69 rijdt van 12.00 tot 18.00 uur elke 10 minuten een snelbusdienst tussen de halten Centraal Station, Zwolsestraat (Kurhaus) en Zwarte Pad.
 • De halte Wagernaarweg ligt op loopafstand van halte Madurodam.
 • De halte Circustheater en Kurhaus liggen op loopafstand van de tijdelijke halte Zwolsestraat van bus 69.
 • Bus 22 stopt bij de halte Pompstationsweg tot Kurhausweg en is mogelijk een alternatief voor reizigers van tram 9. Stap over bij Centraal Station.

 

9

tram 12

Tram 12 rijdt niet tussen 14.20 en 16.45 uur. 

Ons advies

 • Tram 11 rijdt dezelfde route als tram 12 tussen Hollands Spoor en Delftselaan. Vanaf de halte Delftselaan van tram 11 liggen de vervallen halten Delftse Laan en Paul Krugerlaan op loopafstand. 
 • Tram 11 rijdt tussen Hollands Spoor en de halte Weimarstraat (op de Conradkade), halte Conradkade, halte Groot Hertoginnelaan en halte Houtrust. Vanaf die halten loopt je in ongeveer 15 minuten naar de vervallen route van tram 12.
 • Bus 64 is een pendelbus tussen Kijkduin en Duindorp. Stap over bij de halte Houtrust van tram 11 op bus 64 bij de halte Houtrustweg bij het benzinestation. Bus 64 stopt bij de halten Duindorpdam, Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein.
12

bus 20

Bus 20 rijdt een omleiding bij het Malieveld van begin van de dag tot ongeveer 19.00 uur.
Bus 20 rijdt een omleiding tussen halte Centraal Station en Wassenaarseweg via de Laan van NOI,  Van Alkemadelaan en Wassenaarseweg.

Bus 20 stopt niet bij de halten
Malieveld
Weissenbruchstraat

Ons advies

 • Bus 20 stopt bij de halte Wassenaarseweg in de buurt van de vervallen halte Weisenbruchstraat.
 • Tram 9 stopt bij de halte Malieveld in de buurt van de vervallen halte Malieveld. De halte Malieveld ligt ook op loopafstand van de halte Centraal Station.
20

bus 21

Bus 21 rijdt tussen 11.30 en 14.15 uur een aangepaste route
Bus 21 rijdt vanaf de halte Lozerlaan tot de halte Scheveningseweg de gebruikelijke route vervolgens via de route van tram 1 naar het Zwarte Pad en stopt extra bij de halte Kurhaus van tram 1 en 9.

Bus 21 stopt niet bij de halten.
Rusthoekstraat, Haringkade, Nieuwe Parklaan, Stevinstraat en Kurhausweg.

Bus 21 rijdt tussen 14.15 en 18.00 uur een aangepaste route
Bus 21 rijdt vanaf de halte Lozerlaan tot het tijdelijk eindpunt halte Leyenburg. Dit geldt in beide richtingen.

Bus 21 stopt niet bij de halten.
Albert Schweitzerlaan, Dedemsvaartweg, Houtwijklaan, Binnentuinen, Groen van Prinstererlaan, Thorbeckelaan, Perenstraat, Laan van Eik en duinen, Kamperfoeliestraat, Weimarstraat, Copernicusplein, Valkenbosplein, Conradkade, Valeriusstraat, Cornelis de Wittlaan, Willem de Zwijgerlaan, Statenplein, World Forum, Prins Mauritsplein, Scheveningseweg, Rusthoekstraat, Haringkade, Nieuwe Parklaan, Stevinstraat, Kurhausweg en Zwarte Pad.

Ons advies

 • Bus 26 vanaf Leyenburg rijdt deels langs de route van bus 21.
 • Bus 26 en dan tram 2 voor de route over de Loosduinseweg die evenwijdig loopt aan een deel van de vervallen route van bus 21.
 • Neem bij Leyenburg tram 4 naar halte Mostersestraat of tram 6 naar Delftselaan en stap over op tram 11 richting Scheveningen.
 • Tussen 11.30 en 14.15 stopt bus 21 niet bij Kurhausweg maar wel bij halte Kurhaus van tram 1 en 9. Richting Vrederust is dat op de rijweg langs de stoep. Richting Zwarte Pad is dat bij de tramhalte.
21

bus 22

Bus 22 rijdt tot 19.00 uur een aangepaste route.
Vanaf de halte Centraal Station naar de Laan van NOI en via de route van bus 23 naar naar de Pompstationsweg en vervolgens de eigen route naar het eindpunt Duindorp.

Bus 22 stopt niet bij de halten.
Nieuwe Haven, Centrum, Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Nassauplein, Bankaplein, Kerkhoflaan, Madurodam, Plesmanweg en Badhuisweg.

Bus 22 rijdt van 14.55 tot 17.15 uur een aangepaste route.
Bus 22 rijdt vanaf Duinzicht naar het tijdelijk eindpunt Scheveningen Noorderstrand.

Bus 22 stopt niet bij de halten.
Kurhausweg, Scheveningseslag/Beelden aan Zee, Badhuiskade, Keizerstraat, Prins Willemstraat, Duinstraat, Statenlaan, Douzastraat, Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein.

Ons advies

 • Tram 2, 3, 4 en 6 rijden vanaf het Centraal Station naar de halte Spui die ligt op loopafstand van de vervallen halten Nieuwe Haven, Centrum en Kneuterdijk. Of stap hier over op tram 1 naar de halten Kneuterdijk, Mauritskade of Javastraat.
 • Tram 9 rijdt naar halte Javabrug, Laan Copes van Cattenburgh, Riouwstraat en Madurodam. Deze halten liggen op loopafstand van de vervallen halten Naussauplein, Bankaplein, Kerkhoflaan, Madurodam, Plesmanweg of Badhuisweg.
 • Bus 64 is een pendelbus tussen Kijkduin en Duindorp die stopt bij de Houtrustweg op loopafstand van de halte Houtrust van tram 11. Tram 11 vertrekt vanaf halte Hollands Spoor bereikbaar met tram 9, 16 en 17 vanaf halte Centraal Station in de Rijnstraat.
22

bus 23

Bus 23 rijdt tussen 14.25 en 16.10 uur een aangepaste route
Bus 23 rijdt niet verder dan Leyenburg.

Bus 23 stopt niet bij de halten
Colijnplein, Appelstraat, Okkernootstraat, Volendamlaan en Escamplaan.

Bus 23 richting Kijkduin rijdt tussen 14.55 en 17.15 uur een aangepaste route
Bus 23 richting Kijkduin rijdt tussen de halte Zwart Pad en Gentsestraat via een omleiding. En stopt bij de tijdelijke halte Zwolsestraat.

Bus 23 richting Kijkduin stopt niet bij de halten
Kurhausweg en Harstenhoekplein.

Ons advies

 • De halte Escamplaan ligt op loopafstand van de halte Leyenburg.
 • De halte Kurhausweg ligt op loopafstand van de halte Zwolsestraat.
 • De halte Harstenhoekplein ligt op loopafstand van de halte Gentsestraat.

 

23

bus 24

Bus 24 rijdt tussen aanvang dienst en 16.50 uur een aangepaste route
Bus 24 rijdt de gebruikelijke route tussen Mariahoeve en de halte Nieuwe Haven. Vervolgens via de route van bus 22 naar Hollands Spoor en vervolgens via een omleiding naar de halte Leyenburg. Vanaf daar via de route van bus 26 naar Kijkduin.

Bus 24 stopt niet bij de halten.
Centrum, Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Alexanderplein, Vredespaleis, Laan van Meerdervoort, Banstraat, Groot Hertoginnelaan, Kunstmuseum/Museon, Cornelis de Wittlaan, Aert van der Goesstraat, Van Boetzelaerlaan, Houtrustweg, Haga Ziekenhuis Rode Kruis, Nieboerweg, Kwartellaan, Vliegenvangerlaan, Oude Buizerdlaan, Kruisbeklaan, De Savornin Lohmanlaan, Arabislaan, Muurbloemweg en Kijkduinsestraat.

Bus 64 rijdt van aanvangst dienst tot 17.15 uur een pendeldienst tussen Kijkduin en Duindorp. Bus 64 rijdt van Kijkduin naar de halte Houtrustweg en vervolgens via halte Duindorpdam, Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein van bus 22 naar Duindorp.

Ons advies

 • Tram 2, 3, 4 en 6 vanaf het Centraal Station naar halte Spui voor het centrum van Den Haag. Bij halte Centrum rijdt ook tram 1 naar de halten Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat en Vredespaleis.
 • Tram 16 vanaf het Centraal Station naar halte Groot Hertoginnelaan en Kunstmuseum/Museon. De halte Banstraat ligt op loopafstand van halte Groot Hertoginnelaan.
 • Tram 11 vanaf Hollands Spoor naar Groot Hertoginnelaan en Houtrust. Bus 64 stopt bij halte Houtrustweg bij het benzinestation op loopafstand van de halte Houtrust van tram 11.
24

bus 28

Bus 28 rijdt tussen 10.55 en 14.30 uur een omleiding bij de Scheveningseweg.

Bus 28 stopt niet bij de halten
Alexanderplein (richting Zuiderstrand), Vredespaleis en World Forum.

Bus 28 rijdt tussen 14.30 en 17.00 uur tussen Voorburg en Centraal Station

Bus 28 stopt niet bij de halten
Nieuwe Haven, Centrum, Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Alexanderplein, Vredespaleis, World Forum, Statenplein, Frederik Hendriklaan, Statenlaan, Douzastraat, Dr. Leleykade en Norfolk.

Bus 28 rijdt op 8 maart met de reguliere stadsbussen omdat de elektrische bussen niet opgeladen kunnen worden bij het Zuiderstrand. 

Ons advies

 • Tram 1 rijdt van 14.55 tot 17.15 uur tussen Mauritskade en Adriaan Goekooplaan en vervolgens via de halten World Forum, Statenplein en Frederik Hendriklaan naar de Van Boetzelaerlaan. Stap op tram 1 bij halte Centrum bereikbaar met tram 2, 3, 4 of 6 vanaf Centraal Station perron A naar halte Spui.
 • Tram 1 stopt bij de halten Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Vredespaleis, World Forum, Statenplein, Frederik Hendriklaan en Van Boetzelaerlaan. Vanaf de halte Van Boetzelaerlaan is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Zuiderstrand.
 • Tram 16 rijdt tussen Centraal Station perron E en Statenkwartier via de halten Kunstmuseum/Museon, Statenplein en Frederik Hendriklaan en Van Boetzelaerlaan. Vanaf de halte Van Boetzelaerlaan is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Zuiderstrand.
28

bus 64

Bus 64 rijdt tot 17.15 uur een pendeldienst tussen Kijkduin en Duindorp. Bus 64 rijdt de route van bus 24 van Kijkduin naar Houtrustweg vervolgens over de Houtrustweg naar de tijdelijke halte Duindorpdam en halten Nieboerweg, Tesselsestraat en Markenseplein van bus 22.

Bus 64 stopt bij de halten van bus 24
Kijkduin, Kijkduin Strand, Kijkduinsestraat, Muurbloemweg, Arabislaan, De Savornin Lohmanlaan, Oude Buizerdlaan, Vliegevangerlaan, Kwartellaan, Nieboerweg, Haga Ziekenhuis en een tijdelijke halte Houtrustweg.

Bus 64 stopt bij de halten van bus 22
Nieboerweg, Tesselseplein en Markenseplein. En een tijdelijke halte Duindorpdam. 

Bus 64 rijdt van 14.20 tot 16.50 om tussen halte Kijkduinsestraat en Oude Buizerdlaan

Bus 64 stopt van 14.20 tot 16.50 niet bij de halten
Muurbloemweg, Arabislaan en Savornin Lohmanplein.

64

bus 69

Bus 69 rijdt tussen 12 een 18 uur als een snelbus tussen de halte Centraal Station, Zwolsestraat (Kurhaus) en Zwarte Pad.

 

69