Nieuwe Jaardienst 2020

Op zondag 15 december gaat de nieuwe Jaardienst 2020 in voor bus en tram. Dat betekent dat vertrektijden van de bussen en trams wijzigen. De nieuwe vertrektijden zijn al beschikbaar in de reisplanner.

 

Gewijzigde tijden

Van:
15 december 2019
Tot:
18 juli 2020

Wat wijzigt er verder op 15 december?

Tram 2
Rijdt op maandag t/m vrijdag in de ochtend twee extra ritten in de spits op het korte traject van Den Haag Kraayenstein naar Station Laan van NOI.

Tram 3
Rijdt op maandag t/m vrijdag in de ochtend- en middagspits om en om de volgende trajecten:

  • van Den Haag Loosduinen naar Station Den Haag Centraal v.v.
  • van Den Haag De Savornin Lohmanplein naar Zoetermeer Centrum v.v.

De inzet van extra trams in de middagspits duurt voortaan tot 18.30 uur ipv tot 18.00 uur. HTM verwacht door deze aanpassingen een betere spreiding van reizigers en daardoor minder volle trams in de spitsen.
Buiten de spitsen en in het weekend rijdt tram 3 de hele route van Den Haag Loosduinen naar Zoetermeer Centrum. De extra inzet van trams op zondagmiddag tussen De Savornin Lohmanplein en Station Den Haag Centraal wijzigt niet.

Tram 6
Rijdt op maandag t/m vrijdag in de ochtendspits voortaan om de 7,5 minuut in plaats van om de 10 minuten. Het korte traject van Den Haag Leyenburg naar Station Den Haag Mariahoeve vervalt.

Tram 9
Rijdt op maandag t/m vrijdag vaker in de spits. Het korte traject van Vrederust naar Madurodam vervalt.

Tram 11 en 12
Rijden op maandag t/m vrijdag in de ochtend- en middagspits voortaan allebei om de 10 minuten en buiten de spitsen om de 12 minuten. HTM verwacht door deze aanpassing een betere spreiding van reizigers in tram 11 en 12 op het traject tussen Station Hollands Spoor en de Delftselaan.

Bussen
Voor de bussen blijven de frequenties en routes hetzelfde. De vertrektijden wijzigen wel.

Dienstregeling tijdens feestdagen
Tijdens de feestdagen rijdt HTM op sommige lijnen een aangepaste dienstregeling.