Sail op Scheveningen van 20 tot en met 23 juni

Van 20 tot en met 23 juni wordt de Sail op Scheveningen gehouden in de omgeving van de haven van Scheveningen. Naast de vele Tall Ships zijn er activiteiten op het water en op het strand. 

HTM zet tijdens het evenement extra trams in. Speciaal is tram 10 die rijdt de route van tram 11 van Scheveningen Haven naar Station Hollands Spoor en vervolgens de route van tram 9 naar Centraal Station, het Kurhaus en Scheveningen Noord.

Deze extra trams op de strandlijnen zorgen voor een directe verbinding tussen Den Haag Centraal Station en de haven en het strand in Scheveningen. Op tram 9, 10 en 11 rijden trams met een lage vloer, die zijn gelijkvloers te betreden.

Evenement

Van:
20 juni 2019
Tot:
24 juni 2019
9
11

Klik voor meer informatie over het evenement Sail op Scheveningen. 

De extra trams 10 richting Scheveningen Haven-Strand vertrekken bij het Centraal Station op perron H in de Rijnstraat van tram 9 richting Vrederust. Reizigers voor Scheveningen Haven kunnen hier ook tram 9 naar Hollands Spoor perron B nemen en op het tegenoverliggende perron A met tram 11 naar Scheveningen Haven-Strand.

De extra trams 10 richting Scheveningen Noord vertrekken bij de halte Centraal Station op perron E in de Rijnstraat van tram 9 richting Scheveningen Noord. De beide trams rijden dezelfde route als tram 9 via het Kurhaus naar Scheveningen Noord.

Bekijk de route van tram 10 op de plattegrond.

De trams rijden op:

  • Donderdag tussen 11 en 20 uur.
  • Vrijdag tussen 11 en 20 uur.
  • Zaterdag tussen 10 en 23 uur.
  • Zondag tussen 10 en 19 uur.

De extra trams 10 zijn niet in een dienstregeling opgenomen hierdoor staan de vertrektijden niet op de digitale borden op de halte.

Betaal met de OV-chipkaart (gemiddeld 2 euro vanaf de stations) of koop een 2 urenkaartje (4 euro) of dagkaart (7,10 euro) in de verkoopautomaat in de tram.