Werkzaamheden Tramtunnel Grote Marktstraat en Beatrixkwartier van 14 juli t/m 30 juli

Van za 14 juli t/m ma 30 juli wordt een deel van de tramsporen in de Tramtunnel onder de Grote Marktstraat vervangen. Ook worden onderdelen van de seinen en het beveiligingssysteem gecontroleerd en zo nodig vernieuwd. Daarom worden de tramhalten Spui en Grote Markt tijdelijk afgesloten. Tegelijkertijd werkt HTM aan de sporen bij halte Beatrixkwartier. Ook deze halte is tijdens de werkzaamheden gesloten. Tram 2, 3, 4 en 6 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route. Houd rekening met mogelijk extra reistijd en een overstap.

In de dienstregeling van tram 3 en 4 is de volgorde van halten en vertrektijden niet in alle gevallen correct weergegeven. Dit komt omdat de route van tram 3 en 4 tijdens de werkzaamheden 'geknipt' is. Reis je met tram 3 of 4, plan dan je reis via de reisplanner of bekijk de haltevertrekstaten. Beide staan op de homepage van deze website.

Geplande omleiding

Van:
14 juli 2018
Tot:
31 juli 2018
2
3
4
6

Routes en halten

Kijk hier voor een plattegrond met de omleidingsroutes.
Kijk hier voor de flyer met alle informatie.

Tram 2:

Route: Tram 2 rijdt vanaf Kraayenstein na halte Brouwersgracht via de Dagelijkse Groenmarkt en het Buitenhof naar het Spui en via de Resident naar halte CS. Daarvandaan rijdt de tram de gebruikelijke route naar Leidschendam Leidsenhage.
Vervallen halten: Grote Markt en Spui
Vervangende halten: Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt/stadhuis

Kijk hier voor een reisadvies per halte van tram 2.

Tram 3:

Route: Tram 3 rijdt vanaf Loosduinen na halte Brouwersgracht via de Dagelijkse Groenmarkt en het Buitenhof naar het Spui en via de Resident naar halte CS. Daarvandaan rijdt de tram via de Juliana van Stolberglaan en Laan van Nieuw Oost Indië naar tramhalte Station Laan van NOI (laag). De tram rijdt via dezelfde weg weer terug naar Loosduinen. Station Laan van NOI is het overstappunt van tram 3. Vanaf halte Station Laan van NOI (hoog) rijdt tram 3 via de gebruikelijke route naar Zoetermeer Centrum-West.
Vervallen halten: Grote Markt, Spui en Beatrixkwartier
Vervangende halten: Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt/stadhuis, Ternoot, Oostinje, Stuijvesantstraat en Station Laan van NOI (laag)

Kijk hier voor de plattegrond van het gewijzigde deel van de route van tram 3.
Kijk hier voor een reisadvies per halte van tram 3.

Tram 4:

Route: Aan de Haagse kant rijdt tram 4 van De Uithof tot aan halte Brouwersgracht en vervolgens via de Jan Hendrikstraat en de Riviervismarkt naar het tijdelijk eindpunt Grote Kerk. De tram rijdt via dezelfde weg weer terug naar De Uithof.
Aan de kant van Zoetermeer rijdt tram 4 van beginpunt Javalaan naar tijdelijk eindpunt Station Laan van NOI (hoog) en via dezelfde weg weer terug.
Vervallen halten: Grote Markt, Spui en Beatrixkwartier
Vervangende halte: Grote Kerk

Tram 4 rijdt niet tussen halte Grote Kerk en Station Laan van NOI. Kijk hier voor de plattegrond van het gewijzigde deel van de route van tram 4.
Kijk hier voor een reisadvies per halte van tram 4.

Tram 6:

Route: Tram 6 rijdt na halte Brouwersgracht via de Dagelijkse Groenmarkt en het Buitenhof naar het Spui en via de Resident naar halte CS. Daarvandaan rijdt de tram de gebruikelijke route naar Leidschendam Noord.
Vervallen halten: Grote Markt en Spui
Vervangende halten: Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt/stadhuis

Kijk hier voor een reisadvies per halte van tram 6.

Alternatieve opstaphalten voor de vervallen halten:

 • Halte Spui: De dichtstbijzijnde halten zijn halte Centrum (tram 1, 2, 3, 6 en 15 en bus 22 en 24) en halte Kalvermarkt/stadhuis (tram 2, 3, 6, en 9)
 • Halte Grote Markt: De dichtstbijzijnde halten zijn halte Brouwersgracht (tram 2, 3, 4 en 6) en halte Grote Kerk (tram 4)
 • Halte Beatrixkwartier: De dichtstbijzijnde halte is halte Ternoot (tram 2, 3 en 6). Voor tram 4 richting De Uithof overstappen van tram 2 of 3 bij halte Brouwersgracht. Voor tram 4 ri Zoetermeer Javalaan overstappen van tram 3 bij halte Voorburg ’t Loo.   

Reiskosten

 • De kosten voor een rit kunnen tijdens de omleiding iets veranderen. Afhankelijk van het aantal gereisde kilometers kan een rit iets duurder of goedkoper worden. Dit geldt alleen wanneer je uitstapt bij een halte op de omleidingsroute. Raadpleeg de HTM routeplanner voor het juiste bedrag per rit.
 • Check altijd in wanneer je instapt en check altijd uit wanneer je uitstapt. Ook bij overstappen!
 • Voor reizigers die gebruik maken van de E-lijn en reizen op saldo, geldt het volgende: Check bij de E-lijn in- en uit op de halte, er is geen kaartlezer in de tram.
 • Voor reizigers die reizen met een ander vervoerbewijs dan een regioabonnement of op saldo reizen, kunnen het best met een HTM-tram of bus reizen om extra reiskosten te voorkomen.

Reisadviezen en andere handige tips

 • Reizigers van tram 3 of 4 vanuit Zoetermeer met bestemming CS (reizend op een regioabonnement of op saldo) kunnen het beste overstappen bij halte Leidschenveen, Forepark, Leidschendam/Voorburg of Voorburg ‘t Loo op de E-lijn.
 • Reizigers van tram 4 vanuit Zoetermeer met bestemming Centrum of HCM Westeinde kunnen het beste overstappen bij halte Voorburg ’t Loo op tram 2. Of bij halte Leidschenveen, Forepark, Leidschendam/Voorburg of Voorburg ‘t Loo op tram 3 of de E-lijn (reizend op een regioabonnement of op saldo) en overstappen bij resp. Halte Laan van NOI en CS.
 • Tijdens de werkzaamheden stopt tram 16 niet bij halte Kalvermarkt/stadhuis (in beide richtingen). Loop naar halte Bierkade of CS-Rijnstraat of reis één halte mee met tram 9.
 • De laatste ritten van tram 2, 3, 4 en 6 vertrekken om 0.00 uur vanaf de beginpunten, deze rijden de volledige route tot aan de eindpunten.
 • Raadpleeg voor vertrek de HTM-reisplanner voor de juiste vertrektijd.
 • De opstaphalte van de Hoftrammm is Voorburg Station. Kijk voor meer info op www.hoftrammm.nl
 • De opstaphalte van de Tourist Tram is Gravenstraat. Kijk voor meer info op www.touristtram.nl

 

 

Ga goed voorbereid op pad en raadpleeg voor vertrek de reisplanner!