Update verbouwing busplatform station Den Haag Centraal

De werkzaamheden aan het busplatform van station Den Haag Centraal zijn in volle gang. Er komt een aantal perrons bij, de indeling van de perrons wordt overzichtelijker en een golvende overkapping zorgt er voor dat reizigers altijd droog in- en uit kunnen stappen.

De bushalten liggen tijdens de werkzaamheden op het achterste deel van het busplatform. Toegang tot het busplatform is alleen mogelijk vanaf de kant van het Anna van Buerenplein. De toegang aan de Rijnstraat kant is tijdens de werkzaamheden niet in gebruik.

Naar verwachting duren de werkzaamheden op het busplatform nog tot medio november 2019.

Overig

Van:
13 april 2019
Tot:
09 november 2019

Gewijzigde looproute

De (rol)trappen aan de zijde van de Rijnstraat zijn buiten gebruik. De buitentrap in de Rijnstraat naar het busplatform is ook afgesloten en wordt verwijderd.

De gewijzigde looproute is vanaf de Rijnstraat door de stationshal naar het Anna van Buerenplein en andersom. Via de (rol)trappen en lift bij de HSE (Haags Startstation Erasmuslijn) is het busplatform te bereiken.

De wachtruimte achter de glazen pui naar het busplatform helemaal afgesloten. Houdt daarom rekening met extra looptijd. De looproute voor de visueel beperkten is aangepast.

Hulp nodig?

Tijdens de werkzaamheden is een stationsteward op het busplatform aanwezig. De stationsteward beantwoordt vragen, wijst de weg en begeleidt mensen met een beperking naar de juiste perrons. De steward is aanwezig op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur en indien nodig op zaterdag tussen 07.00 en 17.00 uur.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk op de website van de gemeente Den Haag.