Volvo Ocean Race van 24 juni tot en met 1 juli, HTM zet extra vervoer in

Vanaf zondag 24 juni tot en met zondag 1 juli is de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. De meeste activiteiten spelen zich af in de haven van Scheveningen, de boten en de Race Village liggen bij het Noorderlijk Havenhoofd.

HTM zet meer trams in naar Scheveningen en een speciale tram 31 rijdt tussen Centraal Station (CS/Schedeldoekshaven ) en Scheveningen Haven. De Race Village en de boten liggen op loopafstand via de boulevard langs het strand.

Evenement

Van:
24 juni 2018
Tot:
02 juli 2018
11
31

Kijk voor het programma en andere specifieke informatie over het evenementen op de website van de Volvo Ocean Race.
Geen vervoerbewijs? Met de Ticket app koop je met Ideal of creditcard eenvoudig één of meerdere dagkaartjes. Alle mogelijkheden staan op pagina met de Ticket app informatie.

Scheveningen is bereikbaar met de volgende bus- en tramlijnen

Kijk voor de bereikbaarheid op de plattegrond van Scheveningen.

 • Bus 21 tussen Vrederust en Scheveningen Noorderstrand
 • Bus 22 tussen Duinzigt en Duindorp
 • Bus 23 tussen Kijkduin en Scheveningen Noorderstrand
 • Tram 1 tussen Delft Tanthof en Scheveningen Noorderstrand
 • Tram 9 tussen Vrederust en Scheveningen Noorderstrand
 • Tram 11 tussen Den Haag Hollands Spoor en Scheveningen Haven
 • Tram 16 tussen Wateringen en Statenkwartier.
 • Tram 31 tussen CS/Schedeldoekshaven en Scheveningen Haven (op zo 24, vr 29, za 30 juni en op zo 1 juli)

De Race Village is het best bereikbaar met

Ongeveer 10 minuten lopen

 • Tram 11 uitstappen bij halte Duinstraat je loopt dan via de haven of Strandweg je loopt dan langs het strand. Tram 11 stopt bij Hollands Spoor.
 • Tram 31 uitstappen bij halte Duinstraat je loopt dan via de haven of Strandweg je loopt dan langs het strand. Tram 31 stopt bij Centraal Station, Hollands Spoor en het Centrum van Den Haag.

Ongeveer 15 minuten lopen

 • Bus 22 uitstappen bij halte Duinstraat of Statenlaan, je loopt dan via de haven. Bus 22 stopt bij Centraal Station en in het Centrum van Den Haag.
 • Tram 16 uitstappen bij halte Van Boetzelaerlaan, je loopt dan via de haven. Tram 16 stopt bij Hollands Spoor, Centraal Station, het Centrum van Den Haag en het Museumkwartier.
 • Tram 1 uitstappen bij halte Duinstraat, je loopt dan via de haven. Tram 1 stopt in Delft, bij Hollands Spoor, het Vredespaleis, en in het Centrum van Den Haag.

Tram 31 verbindt Centraal Station met Scheveningen Haven

Tram 31 is een tijdelijke tramlijn om het Centraal Station met Scheveningen Haven te verbinden. Tram 31 rijdt op zondag 24, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en op zondag 1 juli. De tram vertrekt vanaf de halte CS/Schedeldoekshaven en rijdt via het Hollands Spoor en de route van tram 11 naar Scheveningen Haven. Op de terugweg rijdt tram 31 van Scheveningen Haven naar Hollands Spoor en vervolgens via de halte Bierkade naar de halte CS/Schedeldoekshaven.

Tram 31 stopt bij alle gebruikelijke halten van tram 11. Kijk voor de route op de plattegrond van tram 31.

Reizigers voor trams met een gelijkvloerse instap
Tram 31 rijdt met trams met een hoge instap en is daarom niet geschikt voor reizigers met een beperking. Reizigers met een beperking kunnen wel gebruik maken van tram 11 die een gelijkvloerse instap heeft. Wilt u vanaf het Centraal Station reizen met een gelijkvloerse instap, neem dan eerst tram 9 vanaf perron H richting Vrederust, stap uit bij halte Hollands Spoor. Tram 11 vertrekt vanaf halte Hollands Spoor perron A.

Feest in Den Haag

Tijdens de finish van de Volvo Ocean Race zijn er nog 2 grote evenementen in de Den Haag. Op zondag 24 juni is het Parkpop en op zaterdag 30 juni is de Nationale Veteranendag, leuke evenementen om te combineren met een bezoek aan de Volvo Ocean Race.