Vuurwerkfestival Scheveningen

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus is het Vuurwerkfestival in Scheveningen. Alle dagen is er een vuurwerk om 21.45 en 22.30 uur. Er komen veel mensen naar Scheveningen en HTM zet extra bussen en trams in voor zowel de heen- als de terugreis.

Halte Zwarte Pad is afgesloten vanaf 21.30 uur voor tram 1, 9 en bus 21 en 23. Dit is nodig zodat alle trams en bussen leeg aankomen bij de halten Kurhaus voor tram 1 en 9 en Kurhausweg voor bus 21, 22 en 23.

Evenement

Van:
10 augustus 2018
Tot:
19 augustus 2018
1
9
11
21
22
23

Hoe gaat de heenreis?

  • Op tram 1 en 9 rijden meer trams om reizigers naar Scheveningen te brengen.
  • Op bus 21, 22 en 23 rijden meer bussen om reizigers naar Scheveningen te brengen.
  • Bij de Park & Beach kan je je auto parkeren naast het Centraal Station in de garage van Babylon neem vervolgens tram 9 bij halte Centraal Station (in de Rijnstraat) richting Scheveningen Noorderstrand je bent er in 15 minuten. Hiervoor moet je vooraf je parkeerplek reserveren en een printje maken van je inrijkaart en vervoerbewijs.
  • Parkeer je auto bij de Laakhaven garage. Stap op tram 1, 9 of 11 bij halte Hollands Spoor.

Hoe gaat de terugreis?

  • De laatste reguliere trams en bussen vanaf het Kurhaus vertrekken rond 24 uur. HTM zet extra trams en bussen in. Houd er wel rekening mee dat de extra trams niet verder rijden dan de stations en je daar moet overstappen op doorgaande trams.
  • Stap in bij de halte Kurhaus voor tram 1 of 9 of Kurhausweg voor bus 21, 22 en 23. Als je een halte verderop instapt kan een volle tram of bus aan je voorbijgaan.
  • De halte Zwarte Pad is voor trams en bussen afgesloten na 21.30 uur zodat er altijd lege trams en bussen bij de halte Kurhaus en Kurhausweg aankomen.
  • De trams vertrekken van de reguliere halte Kurhaus, kijk goed of je in tram 1 of 9 stapt. Tram 1 stopt niet bij de halte Centraal Station, maar rijdt via het Centrum naar station Hollands Spoor. Tram 9 stopt zowel bij Centraal Station als station Hollands Spoor.
  • De bussen vertrekken vanaf de halte Kurhausweg die ligt voor het Casino. De bussen staan klaar op het Gevers Deynootplein om zo snel bij de halte Kurhausweg te komen.

Wil je meer weten over het festival zelf surf dan naar het Vuurwerkfestival

Omleiding bus 21, 22 en 23

Door extreme drukte kan het zijn dat bus 21, 22 en 23 een aangepaste route rijden tijdens het vuurwerkfestival. Houd ons twitteraccount in de gaten voor actuele wijzigingen.

https://twitter.com/HTM_Reisinfo

Zwarte Pad afgesloten

Na 21.30 is de halte Zwarte Pad afgesloten. Stap in bij Kurhaus. Met deze maatregel zorgen we dat bij de halte Kurhaus en Kurhausweg lege trams en bussen aankomen en je niet onnodig lang hoeft te wachten.