Zomerdienstregeling vanaf 20 juli

Op zaterdag 20 juli start de zomerdienstregeling van HTM. De haltevertrektijden van de trams en bussen wijzigen. Op sommige lijnen daalt de frequentie. Op andere lijnen, bijvoorbeeld die naar het strand rijden, worden juist meer trams of bussen ingezet.

In de zomer wordt op verschillende plaatsen aan de weg of aan het spoor gewerkt. Dat kan gevolgen hebben voor de route van bus en tram. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen.

 

Gewijzigde tijden

Van:
20 juli 2019
Tot:
02 september 2019

Zomerdienstregeling 2019

  • Alle bus- en tramlijnen krijgen nieuwe haltevertrektijden. Sommige bussen en trams gaan iets minder vaak rijden, andere lijnen gaan juist wat vaker rijden. Zo worden er extra trams ingezet op zaterdag en zondag op de route van tram 9 tussen Station Den Haag Centraal en Scheveningen Noorderstrand.
  • Bus 23 rijdt door naar Kijkduin, elke dag tussen 9.00 en 20.00 uur.
  • Vanaf 20 juli wordt halte Waldorpstraat/Station HS in gebruik genomen. Deze halte is toegankelijk voor reizigers met een rolstoel of rollator. Halte Rijswijkseplein/Station HS van tram 15 vervalt per 20 juli.
  • In de ochtend- en avondspits rijden er extra trams op lijn 3 (tussen Den Haag Savornin-Lohmanplein en Zoetermeer Centrum) en 4 (tussen Zoetermeer Lansingerland en Den Haag HMC Westeinde).
  • De route van bus 26 en 28 wordt geknipt vanwege werkzaamheden op de Mercuriusweg/Binckhorstlaan. Deze wijziging geldt van vr 19 juli t/m wo 31 juli
  • Van zaterdag 3 t/m zaterdag 10 augustus werkt HTM aan de tramsporen op de Lijnbaan bij het HMC Westeinde. Er zijn omleidingen voor tram 2, 3 en 4.  
  • Tram 16 rijdt van 3 t/m 10 augustus een aangepaste route door het centrum van Den Haag. De tram stopt bij de halten Weteringplein en Rijswijkseplein in plaats van Kalvermarkt/stadhuis en Bierkade.
  • HTM werkt van vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september aan de tramsporen op het kruispunt Delftselaan/De Heemstraat. Tram 6, 11 en 12 rijden een omleiding. Meer informatie volgt tzt.
  • Er zijn in de zomer verschillende kleine en grote evenementen die gevolgen kunnen hebben voor de route van bus en tram. Plan uw reis voor vertrek, gebruik de reisplanner! 

HTM wenst u een zonnige zomer!