De afdeling Reizigers zorgt ervoor dat het vervoersaanbod zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van onze reizigers, waarbij een zo hoog mogelijke reizigerstevredenheid en een zo hoog mogelijke opbrengst het streven is. Het doel is een tevreden reiziger.

De afdeling bestaat uit de onderdelen:

  • Verkoop & Marketing 
  • Marktverkenning & Vervoersontwikkeling
  • Concessie & Contractmanagement
  • Commercieel vervoer

Verkoop & Marketing

Deze afdeling verzorgt alle informatie aan onze reizigers, zoals vervoerbewijzen, dienstregeling folders, website, de apps, etc.

Marktverkenning & Vervoersontwikkeling

De afdeling zorgt ervoor dat het vervoersaanbod van HTM zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van onze reizigers, nu en in de toekomst. Ze kijken naar de huidige wensen en behoeften van onze reizigers, maar ook naar toekomstige ontwikkelingen, voorspellingen en analyses.

Consessie en Contractmanagement

De afdeling Concessie en Contractmanagement zorgt ervoor dat onze organisatie aan haar opdrachten voldoet en de concessie-afspraken met opdrachtgever MRDH en de Gemeente Den Haag nakomt. De concessies van Rail en Bus duren beiden tot 2032.

Commercieel vervoer

Onder commercieel vervoer vallen de bedrijfsonderdelen HTM Specials B.V. en Vreugde Tours B.V. Beiden zijn een volle dochter van HTM Personenvervoer NV en zijn gespecialiseerd in bijzondere vormen van vervoer, zowel voor de zakelijke markt als voor particulieren. Dit omvat het vervoer van dagtrips, WMO vervoer, zakelijk groepsvervoer en evenementenvervoer. Ook verzorgen wij op het platform van de Luchthaven Schiphol het vervoer van passagiers van en naar de vliegtuigen.