Techniek

De afdeling Techniek zorgt voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur en de voertuigen, om een optimale technische dienstverlening te garanderen die nodig is voor het uitvoeren van alle openbaar vervoersprocessen in Den Haag en de omliggende regio.  

De afdeling Techniek is verantwoordelijk voor een optimale technische dienstverlening en ondersteunt het reizigersvervoer door het optimaal beheren van de voertuigen en de infrastructuur. De afdeling Techniek bestaat uit drie bedrijfsonderdelen:

  • Voertuigen,
  • Infrastructuur en
  • Strategisch Assetmanagement (SAM)

Binnen de afdeling Techniek zorgt de Vakschool Techniek voor het opleiden van medewerkers voor specialitische technische werkzaamheden.

Voertuigen

Bij het bedrijfsonderdeel Voertuigen zorgen de medewerkers voor het onderhoud van de voertuigen (trams en bussen) zodat we onze reizigers iedere dag veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen. Het is essentieel voor het openbaar vervoer om dagelijkse voldoende beschikbare voertuigen te hebben. 

Infrastructuur

Het bedrijfsonderdeel Infrastructuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse beschikbaarheid van de noodzakelijke fysieke infrastructurele assets (sporen, wissels, bovenleidingen, onderstations, beveiligingssystemen, e.d.) die nodig zijn voor de uitvoering van het betrouwbaar openbaarvervoer. De monteurs infrastructuur zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud en het voorstellen en uitvoeren van modificaties aan de infrastructurele assets.

SAM 
Binnen het onderdeel SAM is het ingenieursbureau verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren, opleveren en in gebruik nemen van projecten op het gebied van (light) railinfrastructuur.  Daarnaast wordt binnen dit bedrijfsonderdeel de kennis van HTM op het gebied van infrastructuur en de interactie met de voertuigen geborgd en beschikbaar gesteld. Strategisch Assetmanagement heeft een technische service- en adviesrol.