Techniek

De afdeling Techniek en Projecten is verantwoordelijk voor een optimale technische dienstverlening en bestaat uit drie bedrijfsonderdelen:

  • Voertuigen
  • Infrastructuur en
  • Techniek Ontwikkeling & Projecten

De afdeling Techniek en Projecten ondersteunt het reizigersvervoer door het technisch beheer van de voertuigen en de infrastructuur.

Voertuigen

Bij het bedrijfsonderdeel Voertuigen zorgen de medewerkers voor het onderhoud van de voertuigen (trams en bussen) zodat we onze reizigers iedere dag veilig en comfortabel naar hun bestemming kunnen brengen. De medewerkers van Voertuigen zorgen ervoor dat we dagelijkse voldoende voertuigen beschikbaar hebben. 

Infrastructuur

Het bedrijfsonderdeel Infrastructuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse beschikbaarheid van de sporen, wissels, bovenleidingen, onderstations en beveiligingssystemen. We zorgen er voor dat HTM dagelijks klaar is voor de uitvoering van betrouwbaar openbaar vervoer. Ons ingenieursbureau is verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren, opleveren en in gebruik nemen van projecten op het gebied van (light) railinfrastructuur.

Techniek Ontwikkeling & Projecten

Het bedrijfsonderdeel Techniek Ontwikkeling & Projecten richt zich op de lange termijn beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de technische dienstverlening.

Vakschool Techniek

Binnen de afdeling Techniek zorgt de Vakschool Techniek voor het opleiden van medewerkers voor specialistische technische werkzaamheden.