Naar inhoud

Lorentzplein

Tramspoor bovenaanzicht

Werkzaamheden Lorentzplein

Tussen de Jan van der Heijdenstraat, Miquelstraat en de Oudemanstraat

HTM laat tussen donderdag 11 juli tot en met vrijdag 23 augustus 2024 werkzaamheden aan de tramsporen uitvoeren op het Lorentzplein. Het gaat hierbij om het tracé van tramlijnen 1, 16 en 17 en het calamiteitenspoor tussen de Jan van der Heijdenstraat/ Miquelstraat, Lorentzplein en de Oudemansstraat.

Deze werkzaamheden zijn niet alleen overdag maar er wordt ook ’s-nachts gewerkt. In totaal 16 tot 24 uur per dag, waarbij de veiligheid van de medewerkers en overige weggebruikers wordt gegarandeerd. Het verkeer (gemotoriseerd, openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers) wordt omgeleid. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van geluids- en/of lichtoverlast. We doen ons uiterste best dit te beperken, maar kunnen dit niet altijd voorkomen. We vragen uw begrip hiervoor.

Klik hier voor kaart 1 en hier voor kaart 2 met de werkzaamheden. Alle informatie staat ook in deze folder

Bereikbaarheid

Er vinden geen bouwwerkzaamheden plaats buiten de verkeersafzettingen. Het gebied rondom het werk wordt afgezet met lage bouwhekken. Voor een goede bereikbaarheid van de wijk worden er diverse omleidingen ingezet. De huisvuil-inzamelingspunten blijven beschikbaar langs het werk. Parkeren kan alleen op de locaties waar geen tijdelijke parkeerverboden staan. Ziekenhuizen blijven altijd bereikbaar. Nood- en hulpdiensten kunnen tijdens de afsluiting door het werkvak rijden.

Gevolgen openbaar vervoer

In de periode zaterdag 13 juli t/m zondag 4 augustus 2024 rijdt tram 1 in beide richtingen via de Laakweg/Laakkade en de Rijswijkseweg. Tram 16 vervalt. Tussen Wateringen en Hollands Spoor/Leeghwaterplein rijdt Bus 46 in beide richtingen. Tram 17 rijdt de route in twee delen. Tram 17a rijdt in beide richtingen tussen Statenkwartier en station Den Haag Centraal. Tram 17b rijdt tussen het Dorpskade in Wateringen en halte Volmerlaan in Rijswijk. Tussen halte Volmerlaan in Rijswijk en Leeghwaterplein in Den Haag rijdt een acht persoonsbusje met lijnnummer 47. Bus 29 rijdt een aangepaste route in Rijswijk.

Meer informatie en reisadvies op www.htm.nl of in de HTM reisapp

Meer informatie

Voor actuele reisinformatie tijdens de werkzaamheden kijkt u op htm.nl of in de HTM reisapp. Heeft u nog vragen? Ga naar www.htm.nl/klantenservice of bel 0900 - 4864636. Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur - 20.00 uur en in het weekend tussen 9.00 uur - 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u direct contact opnemen met onze omgevingsmanager op 06 – 42 47 24 70.