HTM beste stadsvervoerder 2021

HTM beste stadsvervoerder 2021

Op maandag 21 maart zijn de resultaten van de Landelijke OV Klantenbarometer 2021 bekend gemaakt. Dit is een jaarlijks terugkerend klanttevredenheidsonderzoek onder reizigers van al het stad- en streekvervoer in Nederland. 

HTM is blij en supertrots dat onze dienstverlening ondanks de coronacrisis het vertrouwen en de waardering van onze reizigers heeft behouden. Zij gaven ons een mooie 8. Wij hebben mooie scores behaald op aspecten zoals klantvriendelijkheid en informatie bij vertragingen.

De scores op het gevoel van veiligheid vielen door de coronacrisis wat lager uit. Reizigers gaven als verbeterpunt voor de tram graag een hogere frequentie en meer kans op een zitplaats te willen. Bij onze busreizigers is de wens ook een hogere frequentie en het verbeteren van de stiptheid. In totaal gaven 3.051 reizigers hun mening, verdeeld over 284 ritten. Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk de behaalde scores te vergelijken met  de OV Klantenbarometer van 2019. Toen kreeg HTM eveneens een 8 van haar reizigers.