Omleidingen & Verstoringen

Actuele verstoringen

Omleiding bus 25, 26 en 27 wegens werkzaamheden Soestdijkseplein.

Omleiding

Van

06 jul, 2020

Tot

31 aug, 2020

Op maandag 6 juli wordt gestart met de herinrichting van het Soestdijkseplein in Den Haag. Bus 25, 26 en 27 gaan een omleidingsroute rijden, sommige halten worden verplaatst of vervallen tijdelijk. De werkzaamheden duren tot en met zondag 30 augustus.


 • Bus 25 (komend vanaf Vrederust) rijdt om via de Soestdijksekade en de De la Reyweg v.v. In beide richtingen worden de halten Soestdijkseplein en De la Reyweg verplaatst. Er wordt extra gestopt bij de halte Barneveldstraat.

 • Bus 26 (komend vanaf Kijkduin) rijdt om via de Vreeswijkstraat, Soestdijksekade en het Veluweplein v.v. In beide richtingen wordt de halte Soestdijkseplein verplaatst. De halte Barneveldstraat vervalt in beide richtingen.

 • Bus 27 (komend vanaf Randveen) rijdt om via Vreeswijkstraat, Soestdijksekade, Veluweplein, De la Reyweg, Kempstraat en Vaillantlaan v.v. De halten Haagse Markt en De la Reyweg worden verplaatst. Let op! Bus 27 rijdt niet in de zomervakantie van 18 juli t/m 30 augustus.

Kijk hier voor de plattegrond met de omleidingsroutes, de vervallen en de tijdelijke halten.
Houd rekening met gewijzigde vertrektijden en mogelijk extra loop- en/of reistijd.

Halte World Forum van bus 28 tijdelijk verplaatst

Aangepaste dienstregeling

Van

04 jun, 2020

Tot

01 jan, 2021

Vanwege werkzaamheden op de Eisenhowerlaan is de halte World Forum in de richting Den Haag Zuiderstrand van bus 28 tijdelijk verplaatst.

Stap in bij de tijdelijke halte, deze ligt 50 meter terug op de Eisenhowerlaan. De tijdelijke halte ligt net voor de kruising met de Prins Mauritslaan ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats.

Bus 23 rijdt in de weekenden door naar Kijkduin

Aangepaste dienstregeling

Van

16 mei, 2020

Tot

13 jul, 2020

Bus 23 rijdt vanaf 16 mei in de weekenden (9.00-20.00 uur) tussen beginpunt Scheveningen Noord en eindpunt Kijkduin. Op maandag t/m vrijdag rijdt bus 23 tussen beginput Scheveningen Noord en eindpunt Colijnplein.

Van 16 mei t/m 17 juli:


 • rijdt Bus 23 op zaterdag en zondag (9.00-20.00 uur) tussen Scheveningen Noord en Kijkduin

 • rijdt Bus 23 op maandag t/m vrijdag tussen Scheveningen Noord en Colijnplein


Van 18 juli t/m 30 augustus:


 • rijdt Bus 23 op alle dagen van de week tussen Scheveningen Noord en Kijkduin


Na halte Colijnplein stopt de bus bij de volgende halten:


 • Hoefbladlaan, Lobelialaan, Aronkelkweg, Muurbloemweg, Kijkduinsestraat, Kijkduin strand en eindpunt Kijkduin


Route tram 19 ingekort vanwege werkzaamheden bij halte Weigelia

Omleiding

Van

15 jun, 2019

Tot

15 okt, 2020

Door werkzaamheden bij de parkeergarage van de nieuwe ‘Mall of the Netherlands’, voorheen winkelcentrum Leidsenhage, rijdt tram 19 tussen Station Delft en halte Weigelia.

Deze situatie duurt tot half oktober 2020. Tot die tijd blijft de tijdelijke halte Weigelia in gebruik om in- en uit de tram te stappen.

Tussen halte Weigelia en eindpunt HMC Antoniushove rijdt een pendelbusje, speciaal voor bezoekers van het ziekenhuis.

Route en halten

Tram 19 rijdt vanaf beginpunt Station Delft via de gebruikelijke route naar halte Weigelia, in het winkelcentrum Leidsenhage. Vanaf halte Weigelia rijdt de tram terug naar Station Delft.

Vervallen tramhalten: Leidsenhage en HMC Antoniushove

Pendelbus naar ziekenhuis Antoniushove

Tussen halte Weigelia en HMC Antoniushove rijdt, tijdens de openingstijden van de poliklinieken en de bezoekuren, een gratis pendelbus. Dit busje is toegankelijk voor reizigers met een rolstoel of rollator. De afstand tussen halte tramhalte Weigelia en de ingang van het HMC Antoniushove is ongeveer 300 meter.

 

Geplande omleidingen en wijzigingen

Tram 3 rijdt een omleiding tram 12 rijdt niet door werkzaamheden Edisonstraat

Omleiding

Van

18 jul, 2020

Tot

23 jul, 2020

Er zijn werkzaamheden in de Edisonstraat waardoor tram 3 wordt ingekort en tram 12 niet rijdt. Er worden bussen ingezet.

Tram 3 rijdt tussen Zoetermeer Centrum en halte HMC Westeinde en keert bij het tijdelijk eindpunt Monstersestraat. De vervangende bus 65 rijdt tussen halten Grote Markt (bus 25) en het Arnold Spoelplein. Bus 65 keert bij het tijdelijk eindpunt Kraayenstein waar een overstap mogelijk is op tram 2 richting Leidschendam.

Tram 12 rijdt niet. Tram 11 neemt de route tussen Hollands Spoor en Delftselaan over. De vervangende bus 78 rijdt tussen halte Haagse Markt (bus 25 richting Vrederust) en het eindpunt Duindorp.

Tram 3 stopt niet bij de halten
Elandstraat, Van Speijkstraat, Conradkade, Valkenbosplein, Fahrenheitstraat, Goudenregenstraat, Azaleaplein, Zonnebloemstraat, Appelstraat, De Savornin Lohmanplein, Hoefbladlaan, Muurbloemweg, Heliotrooplaan, Mozartlaan, Pisuissestraat, Arnold Spoelplein.

Bus 65 stopt in de buurt van de vervallen halten meestal aan de straatzijde. Stap bij halte Brouwersgracht over tussen tram 3 en bus 65.

Er is geen tijdelijke halte mogelijk bij de halte Fahrenheitstraat. De dichtstbijzijnde halte van bus 65 richting Loosduinen is de tijdelijke bushalte Goudenregenstraat. De dichtstbijzijnde halte van bus 65 richting Grote Markt is de tijdelijke bushalte Valkenbosplein.

Bekijk op de plattegrond de route van bus 65.
 

Tram 12 rijdt niet.

Tram 11 rijdt de gebruikelijke route van tram 12 tussen halte Rijswijkseplein, Hollands Spoor en Delftselaan. Stap bij halte Delftselaan over op bus 78.

Bus 78 rijdt tussen halte Markenseplein en halte Haagse Markt. Bus 78 stopt in de buurt van de vervallen halten, soms op de halte van de tram soms aan de straatzijde. Stap bij halte Delftselaan over tussen pendelbus 78 en tram 11. 

Er is geen tijdelijke halte mogelijk bij de halte Fahrenheitstraat. De dichtstbijzijnde halte van bus 78 in richting Duindorp is de tijdelijke bushalte Goudenregenstraat. De dichtstbijzijnde halte van bus 78 richting Grote Markt is de tijdelijke halte Copernicusplein.

Bekijk op de plattegrond de route van bus 78.

Overstap adviezen

 • Overstap tussen bus 65 en bus 78 is mogelijk bij de halten Goudenregenstraat, Kamperfoeliestraat (bus 21) en Weimarstraat (bus 21).
 • Overstap tussen tram 11 en bus 12 is mogelijk bij de halten Haagse Markt en Delftselaan. De loopafstand bij de halte Delftselaan is het kleinst. 
 • Overstap tussen tram 3 en bus 65 is mogelijk bij de halte Grote Markt en Brouwersgracht. De loopafstand bij de halte Brouwersgracht is het kleinst en gelijkvloers.
 • Overstap tussen bus 65 en tram 2 is bij halte Loosduinse Hoofdstraat. Soms is het voor reizigers van tram 3 sneller om met bus 65 terug te reizen naar de halte Loosduinse Hoofdstraat en daar over te stappen op tram 2 richting Leidschendam. 
 • Overstap tussen tram 3 en tram 2 kan bij de halten Centraal Station, Spui, Grote Markt, Brouwersgracht, HMC Westeinde en Monstersestraat.
 • Er is geen tijdelijke bushalte mogelijk bij de halte HMC Westeinde stap op bus 65 bij de halte Brouwersgracht.
 • Er is geen tijdelijke bushalte mogelijk bij de halte Loosduinseweg richting Hollands Spoor. De tijdelijke halte ligt naast de halte Loosduinseweg richting Duindorp aan de straatzijde richting Paul Krugerlaan.

 

 

 

Wij helpen u graag

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 - 20:00 uur, zaterdag 08:00 - 20:00 uur en zondag 09:00 - 20:00 uur