PERS

Geen staking op 10 juni - HTM blij met onderhandelingsresultaat

Aangekondigde staking opgeschort. Bussen en trams van HTM rijden op 10 juni gewoon volgens dienstregeling

HTM blij met onderhandelingsresultaat

Vandaag hebben HTM en de vakbonden FNV en CNV een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao. De aangekondigde staking van aanstaande vrijdag is daardoor opgeschort. HTM is verheugd over het feit dat haar reizigers op 10 juni gewoon weer kunnen rekenen op bus en tram. Het onderhandelingsresultaat is bereikt over een flink aantal onderwerpen, maar de belangrijkste zijn de afspraken die zijn gemaakt over koopkrachtbehoud en verlichting werkdruk.

Loon en koopkrachtbehoud

Tijdens de looptijd van de cao tot september 2023 wordt het salaris van de HTM-medewerkers verhoogd. Met terugwerkende kracht tot februari 2022 zijn alle loonschalen met 90 euro opgehoogd. In juli 2022 worden de salarissen verhoogd met 1,5% en op 1 januari 2023 met nog eens 2,5%. Daarnaast wordt de eindejaarsuitkering 2022 structureel verhoogd met 250 euro en in 2023 met nog eens 250 euro. Eerder dit jaar ontvingen de medewerkers al een eenmalige uitkering van 500 euro ter compensatie voor het koopkrachtbehoud.

Werkdruk

Veel medewerkers van HTM ervaren een hoge werkdruk. HTM heeft daarom met de vakbonden concrete afspraken gemaakt. Onder andere dat medewerkers in de leeftijdscategorie 58+ geen gebroken diensten op bus en tram hoeven te rijden tenzij iemand dat vrijwillig wil. Daarnaast heeft HTM een extra wervingsinspanning in 2023 toegezegd voor het aantrekken van 145 nieuwe medewerkers. Verder wordt er een speciale commissie ingesteld waar vakbonden en HTM gezamenlijk kijken naar mogelijke maatregelen om de werkdrukbeleving te verminderen.