PERS

05 januari 2023

HTM besluit te stoppen met HTM Fiets

HTM besluit te stoppen met HTM Fiets

HTM stopt op 1 februari 2023 met de HTM Fiets in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De belangrijkste reden is dat het aantal ritten dat met de HTM Fiets  wordt gemaakt achterblijft bij de verwachtingen en daarmee niet rendabel is. HTM introduceerde de HTM Fiets in mei 2019 als aanvulling op haar openbaar vervoer. HTM neemt het besluit om te stoppen op het moment dat er een herinvestering in nieuwe fietsen moet worden gedaan om de exploitatie van de HTM Fiets voort te kunnen zetten. De aanschaf van nieuwe fietsen zou nodig zijn omdat meerdere fietsen zijn verdwenen en technisch zijn afgeschreven. Aangezien HTM Fiets niet rendabel is, is besloten de exploitatie ervan te stoppen en niet tot herinvestering over te gaan.

HTM Fiets blijft wel in Zoetermeer

HTM Fiets wordt wel voortgezet in Zoetermeer waar op dit moment een pilot loopt tot en met september 2023. Medewerkers en studenten van de Dutch Innovation Factory kunnen gratis gebruik maken van HTM Fiets vanaf het station Lansingerland-Zoetermeer. Deze pilot wordt gesubsidieerd door MRDH en de gemeente Zoetermeer.  

Deelmobiliteit

HTM betreurt het dit besluit te moeten nemen want het bedrijf blijft geloven in het aanbieden van deelmobiliteit in combinatie met het openbaar vervoer per tram of bus. Daar waar dat kan en rendabel is voor HTM, zal het bedrijf zich hiervoor blijven inzetten.

Geld terug

Gebruikers van de HTM Fiets worden op de hoogte gesteld over het stoppen. Uiteraard krijgt iedereen die nog een tegoedbedrag in de wallet op de HTMFietsapp heeft staan dit geld terug. Degenen met een negatief saldo in de wallet krijgen tot september 2023 de gelegenheid dit bedrag te betalen.