OV-chipkaart

Het bezit van een geldig vervoerbewijs is verplicht. Reizigers met een OV-chipkaart zijn verplicht aan het begin van hun reis bij HTM in te checken, en aan het eind van hun reis uit te checken door hun kaart voor de OV-chipkaartlezer te houden. Het is verplicht een legitimatiebewijs te tonen als een controleur daarom vraagt.

Camerabewaking

Sommige halten, trams en bussen van HTM zijn uitgerust met camera's. Deze zijn altijd herkenbaar aan de sticker met het camerasymbool. De beelden worden opgenomen. De bestuurder/chauffeur heeft geen toegang tot de opnameapparatuur. Hoe we met de camerabeelden omgaan staat in het Privacy Statement

Niet eten, drinken en roken

We houden de trams en bussen graag schoon. Stop dus eten en drinken in een tas. Roken, eten en drinken is in alle trams en bussen verboden. Ook geldt dit verbod op sommige halten (zoals de Tramtunnel). De e-sigaret valt ook onder dit verbod.

Geen skeelers, rolschaatsen, skateboards, etc.

Skeelers, skateboards of vergelijkbare gebruiksvoorwerpen meenemen in de hand of in een tas. Het gebruik van deze voorwerpen is in de tram en bus niet toegestaan.

Geen voeten op de bank

We houden de trams en bussen graag schoon en heel. Daarom zitten we met de voeten omlaag op een bank of stoel.

Honden aan de lijn en niet op de stoel

Honden mogen gratis mee in alle trams en bussen. Honden zitten aan de lijn en in het gangpad. 

Veroorzaak geen geluidsoverlast

Luister muziek in bus of tram met een koptelefoon. Hierdoor hebben de andere reizigers er geen last van.