Hartje winter: wat nu?

HTM neemt extra maatregelen wanneer het hartje winter wordt.

Wissels en halten 

HTM heeft een aantal wissels die te verwarmen zijn tijdens winters weer. Op deze manier blijven die wissels goed werken. Verder houden HTM medewerkers de niet verwarmde wissels vrij van sneeuw of ijs. Ook de halten houdt HTM schoon en ijsvrij tijdens winters weer. Dat lukt niet altijd. Wees daarom altijd voorzichtig op een halte wanneer er sneeuw of ijzel ligt. 

Ook rijden er in de nacht pekeltrams die de sporen vrij houden van ijs en sneeuw en wordt de bovenleiding vrijgehouden van rijp.

Maatregelen die HTM neemt:
Verwarmde wissels, extra schoonhouden van de trams, bussen en halten, aangepaste dienstregeling en actuele wijzigingen via Twitter en mijn HTM.

Schoonhouden en aangepaste dienstregeling

De meeste trams en bussen staan 's nachts binnen. Ook maken wij ze van buiten en van binnen goed schoon. In de winter is dat vaak lastig en daarom zet HTM hiervoor extra personeel in als dat nodig is.

Onder de naam aangepaste dienstregeling winterse omstandigheden rijdt HTM wanneer het winters weer wordt. HTM kondigt deze aangepaste dienstregeling een dag van te voren aan.

winter sneeuwnet 2014

Welke trams rijden dan wel en welke niet?

  • Alle bussen en de meeste trams rijden de normale route.
  • Tram 11 rijdt tijdelijk met rood/beige trams.

Plan je reis 

Via Twitter, Facebook en Mijn HTM houden wij je op de hoogte van aanpassingen in onze dienstregeling. Bijvoorbeeld wanneer er problemen zijn op de route, waardoor een tram of bus niet kan rijden.

 

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.