Naar inhoud

Lekker naar het strand!

HTM rood met witte tram rijdt door een park

Zin in zon, zee en zand?

Ontdek de voordelen van reizen met tram en bus naar het strand

 1. Geen parkeerstress en -kosten: Laat je auto thuis en vermijd de zoektocht naar een parkeerplek. HTM brengt je rechtstreeks naar het strand zonder gedoe.
 2. Geen zand in je auto: Laat het zand op het strand en stap in onze comfortabele trams en bussen. Geen zorgen over vieze autobekleding!
 3. Milieuvriendelijk: Kies voor duurzaam vervoer en verminder je ecologische voetafdruk. Onze trams en bussen zijn een groene keuze.
 4. Ontspannen reizen: Geniet van het uitzicht terwijl je naar het strand rijdt. Geen stress in het verkeer, alleen maar relaxen.
 5. Betrouwbaar en frequent: HTM biedt regelmatige diensten, zodat je nooit lang hoeft te wachten op je rit naar het strand.

Plan je stranduitje met HTM en geniet volop van het zomerse weer!

Den Haag heeft de luxe van 11 kilometer kust voor de deur. Elk deel strand heeft een eigen vibe.

Denhaag.com

Welk strand kies jij?

Strand Kurhaus/ Pier - Hét populairste en drukste stuk strand

Voor ieder is er wat wils. Je kunt er lekker winkelen, op een terrasje zitten, glow in the dark midgetgolfen, ziplinen, bowlen, het casino binnen stappen en nog veel meer!
Dit stuk strand te druk/toeristisch? Check de andere stranden!

Te bereiken met:

 • Tram 9 en 1
 • Strand Express tram (zomermaanden tussen 12-20 uur)
 • Bus 21 en 23

Plan je reis hier

Noorderstrand - ‘Het Zwarte Pad’

Stap hier uit om ook van de rust te genieten. Dit is het hippere gedeelte van het strand. De tentjes die je daar aan de boulevard vindt, worden meestal bevolkt door de hippe jeugd van Den Haag. Trendsetters, hier moet je wezen! Ook dé plek waar 's zomers de meeste strandfeesten zijn.

Te bereiken met:

 • Tram 9 en 1
 • Bus 21 en 23

Plan je reis hier

Noordelijk havenhoofd - ‘Het Surfstrand’

Volg surfles bij

Te bereiken met:

 • Tram 11

Plan je reis hier

Zuiderstrand - ‘Het stille strand’

Voorbij de haven vind je het Zuiderstrand. Veel mensen vinden dit een van de mooiste stukjes van Den Haag. Onder Hagenezen staat het ook wel bekend als het stille strand. Het is het 'geheime' alternatief tussen Scheveningen en Kijkduin, direct achter de duinen, voor iedereen die van strand en zee houdt. Ook zeker een aanrader als je liever niet tussen de toeristen wilt zitten.

Te bereiken met:

 • Bus 22 en 28
 • Tram 12

Plan je reis hier

Kijkduin - Charmante badplaats

Kijkduin is een echte familiebadplaats met activiteiten voor jong en oud. Het brede strand loopt geleidelijk af in zee waardoor het relatief veilig is voor de allerkleinsten. De stranden van Kijkduin hebben een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige stranden. Momenteel wordt er druk gebouwd maar je kunt nog steeds genieten van een mooi uitzicht op de zee.

Te bereiken met:

 • Bus 23, 24 en 26

Plan je reis hier

Scheveningen haven

Probeer eens iets anders dan strand! Op zoek naar de beste plek voor verse vis? In de haven zit je goed! Geniet op een terrasje van een lekkere kibbeling en de voorbijvarende bootjes.

Te bereiken met: 

 • Tram 17 en 11
 • Bus 22 en 28

Plan je reis hier

Stap in de Strandexpress

HTM zet tijdens mooie dagen en tijdens de zomervakantie extra ‘express’ trams in. Deze Strandexpress rijdt volgens de route van tram 9 maar stopt alleen op de halten Den Haag HS, Den Haag Centraal Station en Scheveningen

Wanneer deze snelle tram rijdt is dit te zien op de borden bij de halte. De Strandexpress rijdt alleen in het weekend, tussen 12 en 20 uur.

Avenio Met Blauwe Lucht