Algemeen

Hoe maak ik een account aan?

Download de HTM Fiets App, beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Zodra de app gedownload is, staat er stapsgewijs beschreven hoe je een account aanmaakt. 

Hoe gebruik ik een HTM Fiets?

Een HTM Fiets gebruiken is heel makkelijk en werkt als volgt:

  • Download de app HTM Fiets en maak een account aan. 
  • Ga in de app naar ‘Tegoed’en voeg saldo toe via iDeal of creditcard.
  • In de app zie je precies waar de fietsen zich bevinden en/of deze beschikbaar zijn. Klik op de fiets die voor jou op de meest gunstige plek staat. Vervolgens kun je zien hoe je bij de fiets komt.
  • Als je bij de HTM Fiets bent, ontgrendel je het fietsslot door de QR-code te scannen of het fietsnummer in te voeren via de app. Het slot springt na ontgrendelen automatisch open.
  • Uitgefietst? In de app kun je zien waar de dichtstbijzijnde dropzone zich bevindt, waar je de fiets weer kunt inleveren. Vergrendel de fiets door in de app op einde rit te drukken. De huurkosten worden automatisch met je saldo verrekend. 

Hoe vind ik een HTM Fiets?

Op de kaart in de app zie je direct waar de dropzones zich bevinden en waar de fietsen staan.

Kan ik vooraf een fiets reserveren?

Ja, je kunt een fiets gratis 30 minuten van tevoren reserveren, zo weet je zeker dat de fiets voor je klaar staat. 

Hoe kan ik de hoogte van mijn fiets instellen? 

Je kunt de hendel aan het zadel losdraaien en het zadel in hoogte verstellen. Zet je je zadel ongeveer op heuphoogte, dat zit het lekkerst. 

Waar kan ik allemaal naar toe met mijn HTM Fiets?

Met de HTM Fiets kun je overal fietsen. Houd er wel rekening mee dat je alleen bij de dropzones (aangegeven in de app) je fiets weer kunt inleveren en je rit kunt beëindigen. 

Kan ik mijn fiets tussendoor parkeren? 

Jazeker. Je kunt je fiets tijdelijk parkeren, dit doe je door in de app je rit te pauzeren. Houd er rekening mee dat de huurkosten gewoon doorlopen en dat je de fiets op slot moet zetten. 

Waar moet ik mijn fiets parkeren na mijn rit? 

Je kunt de fiets inleveren bij dropzones; deze virtuele fietsenstallingen zijn te vinden op de kaart in de app. Je kunt je fiets ook op een andere plek achterlaten, maar dan loopt de huur gewoon door.

Kan ik meerdere fietsen huren met één account?

Ja, in totaal kun je 4 fietsen tegelijk huren. Houd er wel rekening mee dat je bij elkaar in de buurt moet blijven om je rit te pauzeren en/of te beëindigen.

Wat gebeurt er als ik de fiets inlever buiten de dropzone?

De app zal aangeven dat dit niet mogelijk is. Je kunt de rit dan enkel pauzeren, waarbij de huurperiode doorloopt, dus ook de betaling.

Mag ik mijn fiets stallen in de binnenstad?

Alleen in aangewezen dropzones, bij foutparkeren kan de fiets worden weggehaald. De eventuele kosten zijn voor rekening van de huurder. 

Zijn er ook kinder-deelfietsen, fietsen met kinderzitjes, bakfietsen, andere soorten deelfietsen?

Nee, de deelfietsen hebben allemaal eenzelfde formaat en uitvoering.