Reizen met een beperking: bus

HTM staat voor je klaar als je reist met een visuele beperking, (hand aangedreven) rolstoel of moeilijk ter been bent. De bussen zijn tevens voorzien van een in- en uitstapplaat.

De bussen van HTM zijn toegankelijk voor reizigers met een hand aangedreven rolstoel en met een rollator.

HTMbuzz HTMbuzz _instap

Reizen met een rolstoel

In de bussen mogen reizigers mee in een hand aangedreven rolstoel, mits het past binnen het formaat van 120 cm lang, 70 cm breed en 109 cm hoog. Scootmobielen en andere elektrisch aangedreven rolstoelen mogen niet in de bus worden meegenomen. Zie vervoervoorwaarden.

Reizigers met een hand aangedreven rolstoel kunnen instappen via de achterdeur. Er is een uitschuifbare in- en uitstapplaat aanwezig in de bus.

Bus _rolstoel Bus _rolstoel2

Indien er vele reizigers met een rolstoel, rollator of buggy mee willen reizen met de bus beslist de chauffeur of dit mogelijk is. Reizigers met een rolstoel of rollator hebben in principe voorrang. 

Halten

Kijk of de halte toegankelijk is op haltescan.nl. Dit kun je ook doen op de app 'Haltescan' of de HTM app.

Om de bereikbaarheid te vergroten hebben onze halten hellingbanen voor rolstoelen. Kijk voordat je op reis gaat of er werkzaamheden zijn. Zo kun je vooraf eventueel een andere route kiezen. De afgelopen maanden zijn alle haltevoorzieningen vernieuwd en nog beter toegankelijk gemaakt voor reizigers die reizen met een beperking. Vele halten zijn voorzien van een dynamisch bord, waarop staat aangeven welke tram over hoeveel minuten op de halte aankomt. Op deze paal zit ook een rode knop. Als je hierop drukt wordt de informatie, die op het bord staat, voorgelezen.

Rodeknop DRISbord

Maak kennis met bus

HTM en Voorall organiseren speciale begeleidingsritten voor reizigers met een beperking. Samen met een coach leer je allerlei handigheidjes.

Meer weten?

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.